”VM kändes långt borta”

Stefan Holm skadad på träning - igen: Jag har bra läkekött

SPORTBLADET

LIMASSOL

Skadehelvetet fortsätter för världsmästaren Stefan Holm.

I går tvingades han haltande lämna friidrottarnas träningsläger på Cypern.

- När jag blev utburen från stadion kändes VM långt bort, säger 26-åringen till Sportbladet.

ONT I VADEN Stefan Holm är skadad igen. Nu kan det bli kärvt att komma i form till VM.

Stefan Holm gick obesegrad genom inomhussäsongen och skulle tillsammans med Kajsa Bergqvist och Christian Olsson bli vårt största guldhopp när utomhus-VM avgörs i Paris i slutet av augusti.

Nu är frågan om den svenske världsmästaren i höjdhopp hinner hitta mästarformen till friidrottsfesten på Stade de France - om han nu kommer dit över huvud taget.

"Hörde hur det small"

När han skulle prova om den nyligen skadade vänstervaden höll brast en muskel i den andra vaden.

- Jag hörde hur det small trots att jag är nästan döv. Jag trodde det var hälsenan som gick av, säger Johnny Holm, Stefans pappa och tränare.

Värmlänningen, som hoppade över häckar när vadmuskeln gick sönder, vred sig i smärtor. Ledare och andra aktiva var snabbt framme och försåg honom med tryckförband.

- Hela muskeln krampade ihop sig. Det var mycket värre än förra gången, säger Stefan Holm.

En olycka kommer sällan ensam...

- Ja, det här är inte sant, var min första tanke. Jag vet inte varför det hände. Jag gör några tusen hopp om året och det har aldrig hänt förut. Jag hade värmt upp och var varm i kroppen, säger han.

Sportbladet träffade Stefan Holm på Miramare Beach Resort tidigt i går. Han haltade och ville bara komma bort från de andra idrottarna, som slipar formen inför en spännande utomhussäsong. Nu blir han borta i minst sex veckor.

Undersöks i dag

- Men VM bör inte vara i fara. Jag har inte haft så mycket skador och det tyder väl på att jag har bra läkekött. Att jag fick på ett tryckförband så snabbt borde också påskynda läkningen. Dessutom springer jag ju bara på högerfoten, säger Stefan Holm.

Han kom till friidrottarnas läger först sent i tisdags kväll. Tre träningspass senare är han hemma i Sverige igen, för att få skadans omfattning fastställd av friidrottslandslagets läkare. I dag undersöks Stefan Holm i Stockholm.

- Jag måste hem och röntga vaden. Det här blev världens kortaste träningsläger. Jag vill inte gå omkring här och inte kunna göra något, säger han.

Stefan Holm