Sprintstjärnan White knivhöggs i ansiktet

”Hon högg - gång på gång”

SPORTBLADET

Hon blev brutalt överfallen och fick mängder med knivhugg över hela kroppen.

Men Kelli White, 26, överlevde – och i kväll kan hon vinna Golden League-galan på Bislett i Oslo.

Foto: reuters
Kelli White har världens tre bästa tider på 100 meter i år. Men för sju år sedan blev hon utsatt för ett brutalt överfall som kunde ha kostat henne livet.

Medan Marion Jones vilar under sin graviditet har amerikanskan Kelli White tagit över som favorit i sprintgrenarna när friidrotts-VM avgörs i Paris i augusti.

Men för sju år sedan trodde ingen – och absolut inte Kelli själv – att hon skulle nå så långt.

Då låg Kelli White på sjukhus efter att ha blivit överfallen på öppen gata i San Francisco.

- Läkarna slutade räkna vid 300 knivsår. Turligt nog var inget av huggen så djupa att det var livshotande, berättar hon om sin skräckupplevelse för norska tidningen VG.

- Jag har inga men i dag, förutom några otäcka ärr i ansiktet. Dom hade jag klarat mig utan.

Snabbast i världen

Överfallet var ett helt oprovocerat vansinnesdåd och kom som en total chock.

- Jag var ute och promenerade med en väninna i en av San Franciscos bättre stadsdelar då vi mötte två unga flickor. Helt plötsligt attackerade de mig. Den ene drog en kniv som hon högg med – gång på gång, säger Kelli White.

- Jag blev inlagd på sjukhus för behandling, men det hela slutade långt bättre än jag fruktade. Nu tänker jag bara på händelsen när någon frågar eller när jag tittar på mitt ansikte i en spegel.

Kelli White vann både 100- och 200 meter vid de amerikanska mästerskapen i Kalifornien förra helgen. Hon har dessutom de tre snabbaste tiderna på 100 meter i år.

Anders Bäckström