Kajsa hoppar över tävlingen i Paris

”Det är på grund av att tekniken inte fungerar som hon står över”

SPORTBLADET

STOCKHOLM

Den senaste tidens magra resultat har fått Kajsa Bergqvist att ändra i tävlingsprogrammet.

Den svenska höjdstjärnan står över nästa Golden League-tävling i Paris på fredag för att träna och komma till rätta med hoppningen.

- Det är på grund av att tekniken inte fungerar som hon står över Paris och väljer att träna i stället, säger agenten Daniel Wessfeldt till TT.

Kajsa Bergqvist blev i mars världsmästare inomhus för andra gången i rad.

Men sedan dess har det kommit grus i hennes välsmorda hoppmaskineri.

Den nya ansatsen, sju steg i stället för sex, har inte blivit lyckosam. Av fem utomhustävlingar har hon varit över två meter en gång. Hon hoppade 2,01 i Ostrava den 12 juni.

Sedan har hon gjort serien 1,96 (Europacupen i Villmanstrand 22 juni), 1,95 (Golden League i Oslo 27 juni) och 1,92 (höjdgalan i Båstad i söndags).

I sista försöket i Oslo och under hela Båstadstävlingen använde Kajsa Bergqvist sexstegsansatsen. Men de riktiga höjderna ville inte komma ändå. Kajsa Bergqvist var mycket rådvill och besviken efter de tävlingarna.

Så innan den svenska världsstjärnan satte sig på planet "hem" till Monte Carlo på måndagen tog hon beslutet att inte åka till Paris.

VM är viktigare än Golden League. Det gäller att få ordning på tekniken igen.

- Hon har ju i alla fall ingen chans på dollarmiljonen eftersom hon inte vann på Bislett i fredags, säger Daniel Wessfeldt.

Kajsa Bergqvist har därmed nästa tävling först den 11 juli, då den tredje Golden League-galan avgörs i Rom. Under en och en halv vecka ska hon i stället försöka få hoppningen att fungera igen. Ett problem är dock att hennes tränare är bortrest och inte kan bistå henne för närvarande. Därför ska Kajsa Bergqvists vän sedan länge, den förra norska världsmästarinnan Hanne Haugland och hennes man Håkon Särnblom åka ner till Monte Carlo för att bistå henne.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM