"Beskedet kom som en chock"

Kirsten Belin missar VM efter en stressfraktur i foten

SPORTBLADET

MALMÖ

Kirsten Belins dom blev hårdare än hon någonsin anat, då hon fick sin fot röntgad i Malmö i går.

Hon lämnade mottagning på kryckor - och beordrad tio veckors vila.

Den onda foten var en svår stressfraktur.

- Det kom som en fullständig chock, säger Kirsten.

Foto: ANDREAS HILLERGREN
TVINGAS VILA Stavhopperskan Kirsten Belin tvingas stanna hemma från VM i Paris som inleds nästa vecka. Borlängetjejen har fått en stressfraktur i foten och tvingas nu till tio veckors VM. "Nu hoppas jag att jag ska kunna vara tillbaka till inomhussäsongen i vinter, säger Kirsten.

Lanslagskompisarna ringde hela dagen från träningslägret i Annecy för att trösta Kirsten.

- Nu hoppas jag att alla andra lyckas i Paris. Det skulle vara den bästa tröst jag kan få, säger Kirsten.

- Jag kommer att följa de andra svenskarna på tv. Det enda jag inte kommer att titta på är damernas stav. Det skulle kännas för jobbigt.

Var inställd på VM

Kirsten var helt inställd på att åka till träningslägret i Annecy och senare till VM i Paris, då hon gav sig iväg till sjukhuset i Malmö igår.

- Men skadan var mycket allvarligare än jag kunnat tro. Jag har en stressfraktur på båtbenet och får inte anstränga foten alls på tio veckor. Men det kan vara ett allvarligare brott på benet. Därför ska jag göra en ny röntgenundersökning i Stockholm på torsdagen. De vill se att alla ben ligger rätt mot varandra.

- Allt det här kom så överraskande för mig, att jag knappt fattat att det är sant ännu. Det kommer nog ta ett par dagar.

- Nu hoppas jag att jag ska kunna vara tillbaka till inomhussäsongen i vinter.

Fått svar

Det enda positiva är att Kirsten äntligen fått svar på varför det gått så dåligt med hoppningen i sommar.

- Ja, jag har undrat över varför upphoppet inte velat fungera. Jag har inte haft någon kraft i vänsterfoten, då jag ska hoppa upp. Nu vet jag varför.

- Men att det skulle vara så här allvarligt trodde jag aldrig. När man tänker på frakturer, så tar man ju för givet att det ska göra riktigt ont. Men som elitidrottare så har man ju lite ont jämnt, så det är svårt att veta var gränsen går.

Vad ska du göra den närmaste tiden?

- Jag skulle haft semester efter VM och Finnkampen, men nu får jag ta den lite tidigare. Men jag ska träna också. Jag kan ju göra allt utom att anstränga foten. Det blir vattengymnastik och grundträning.

Total vila väntar för Kirsten

Mats Wennerholm