Fyra grenar -fyra personliga rekord

Carolina Klüft leder sjukampen: "Allting känns jättebra"

SPORTBLADET

PARIS

Det blev precis den tvekamp som alla hade hoppats på:

Carolina Klüft mot hemmafavoriten Eunice Barber.

Resultatet efter fyra ronder; fördel Klüft.

– Allting känns jättebra, som Carro själv uttryckte det, efter fyra personliga rekord.

Foto: AP
Klüft.

Carro fick en perfekt start på sjukampen. Fransyskan är på papperet en betydligt bättre häcklöpare, men sprang den här dagen bara på 13.05, klart sämre än vad hon kan.

Samtidigt sprang hon inte för långsamt, utan drog med sig Klüft till en kanontid, 13,18. Ett nytt personligt rekord på 100 m häck och fyra hundradelar bättre än Klüfts resultat i hennes svenska rekordserie.

Uppvisning

Höjdhoppet blev en uppvisning från den unga svenskans sida.

Hon gick in på 1,76 och var inte i närheten av att röra ribban förrän på 1.94. Då klarade hon ändå i första försöket, och blev närmast vild av glädje. Även här var det är nytt personligt rekord .

Carro försökte sedan på 1.97 och rev grovt två gånger, men var faktiskt ganska nära att klara i det tredje försöket.

– Det blev helt plötsligt väldigt högt. Jag har ju aldrig varit i närheten av att hoppa på såna höjder förut. Men när jag fick lugna ner mig lite så fick jag till ett ganska bra försök, sa Carro.

Eunice Barber hängde med till 1,94, men var aldrig i närheten av att klara den höjden, och efter två grenar hade Klüft förvandlat ett 20 poängs försprång till ledning med 19 poäng.

På väg mot svenskt rekord

Carro är inte bara på väg mot VM-guld utan också ett präktigt svenskt rekord. I sin rekordserie från Tallin hoppade hon bara 1.84.

– Allting har känts jättebra på träning. Det gäller bara att lyckas få till det på tävling också, sa Carro innan hon rusade iväg för attt ladda upp för kulstötningen.

– Än så länge har det ju lyckats ganska bra

?

Patrik Johansson