”Vem bryr sig om ett silver i Sverige i morgon...”

Stefan Holm: Jag kom ju hit för att vinna

SPORTBLADET

PARIS

Det var en mycket besviken Stefan Holm som lämnade Stade de France i går kväll. En silvermedalj i ett friidrotts-VM skulle ses som en stor framgång av de flesta – men inte av Holm.

- Vem fan bryr sig om ett silver i Sverige i morgon

?

Foto: PETER KJELLERÅS
Stefan Holm kunde inte glädjas åt sitt VM-silver. "Vem bryr sig om ett silver hemma i Sverige i dag?", sa Holm.

Visst ligger det en del i det. Med Carolina Klüft och Christian Olsson på näthinnan är det lätt att även en stor prestation som Stefans förbleknar.

- Och jag kom ju hit för att vinna. Jag hade dessutom chansen hela tiden tycker jag.

Blev ständigt avbrutna

Det blev en ganska märklig höjdhoppstävling. Trots att en hel drös hoppare rev ut sig tidigt så drog tävlingen ut på tiden, ständigt avbruten av diverse löpgrenar och prisutdelningar.

- Jag ska inte säga att det var irriterande, men visst blev det segt. Kanske kunde jag ha hållit i gång bättre under uppehållen sa Stefan.

Kvar till 2.32 vara bara tre hoppare. Stefan , Sydafrikanen Jacques Freitag och kanadensaren Mark Boswell.

Freitag klarade i första, Holm i andra och och Boswell i tredje. På nästa höjd, 2.35 rev alla i första hoppet, men i andra så klarade sydafrikanen.

Något överraskande fortsatte Stefan att hoppa på 2.35 trots att han var tvungen att ta ytterligare en höjd för att gå förbi Freitag.

- Jag har gjort så på flera tävlingar och misslyckats. Jag ville hellre klara 2.35 och sedan ha tre försök på nästa höjd. Jag kände mig fortfarande fräsch i benen då.

”Det känns bara tomt”

Men det gick inte och Stefan fick nöja sig med silvret efter den unge sydafrikanen.

- Visst jag gjorde en hygglig tävling. Men jag kom hit för att vinna. Just nu känns det bara tomt inombords. Och den känslan kommer inte att gå över förrän i Aten nästa år.

I OS alltså, och kanske en ny fajt mot Freitag. Men sydafrikanen är skadebenägen. Han har just kommit tillbaka från en långskadeperiod där man i princip byggt om hans vrister.

- Han är så lång, 2.07, och tung och det sliter fruktansvärt på en höjdhoppare. Titta bara på Patrik Sjöberg som också hade skadeproblem. Så vi får se om han dyker upp i Aten.

Lita på att en revanschsugen Stefan Holm gör det.