Kronberg besviken efter missad finalplats

”Jag var nog lite för laddad, tog i för mycket helt enkelt”

SPORTBLADET

PARIS.

Efter en friidrotts-VM med stora svenska framgångar känns det märkligt att rapportera om misslyckanden.

Två på en kväll dessutom.

Foto: BILDBYRÅN
Robert Kronberg och Philip Nossmy.

Först ut var Robert Kronberg som missade att gå till en åttonde rak mästerskapsfinal.

Detta trots att han var i bra form och hade överkomligt motstånd i sin semifinal.

Robban fick också en bra start men blev på slutet omsprungen av både kinesen Dongpeng Shi och amerikanen Larry Wade. USA-löparen var fem hundradelar före Robban vars tid, 13.60 inte heller räckte för att kvalificera sig den vägen.

- Jag hade mycket högre förväntningar än så här. Att sviten bröts gör mig inte så mycket, men jag tycker att jag hör hemma i finalen, sa en mycket besviken Robert Kronberg.

- Men jag var nog lite för laddad, tog i för mycket helt enkelt.

Philip Nossmy sprang i samma semifinal som Kronberg och blev sexa med tiden 13.72

Tog sig inte i mål

På damernas korta stafett hade det svenska laget förhoppningar om att slå det svenska rekordet och kanske, kanske kunna gå till final.

Nu tog man sig inte ens i mål.

På den sista växeln startade Jenny Ljunggren för tidigt och hörde aldrig att Jenny Kallur ropade åt henne att sakta ner.

- Jag var så taggad när jag stack att jag inte hörde ett dugg när Jenny skrek, sa Ljunggren som gråtande leddes från banan av sin mer rutinerade lagkompis.

- Jag skrek och skrek, och sen blev det lite panik om man säger så, berättade Jenny Kallur.

I det läget låg Sverige på en 3:e, 4:e plats och hade kanske kunnat hota det svenska rekordet.

- Vi får trösta oss med att vi sprang bra, det här är sånt som händer i stafett, sa Carolina Klüft som var på lika strålande humör som vanligt trots stafettmissen.

Nu väntar Finnkampen

För Carro väntar nu Finnkampen – och kanske en ny sjukamp. Hon har redan bestämt sig för att tävla i sex grenar, bland annat tresteg.

- Men jag kommer att springa stafetten också om det är jämnt på slutet..

Carro har också kommit på andra tankar när det gäller att dubblera i framtida mästerskap.

- Jag ångrar inte att jag struntade i längdhoppet här, men jag tror att det ska vara möjligt i framtiden. Men allt beror på hur jag känner mig fysiskt och hur tidsprogrammet ligger.

- Och det är inte alls säkert att det blir sjukamp och längd. Det kan lika gärna bli någon annan gren som känns roligast just då, sa Carro.

Efter Finnkampen är det dock slut för den här säsongen. Då väntar först en resa till Kenya, och sedan uppladdning och träning inför OS i Aten. Klüft kommer förmodligen att tävla mycket sparsamt under inomhussäsongen.

- Förmodligen blir det inga mångkamper alls, men det är möjligt att jag ställer upp i en och annan enskild gren, berättade Carolina.

Patrik Johansson

ARTIKELN HANDLAR OM