Guld-Olsson firade med Patrik Sjöberg

”Nu ska han sikta mot världsrekordet”

SPORTBLADET

GÖTEBORG

Christian Olsson, 23, presterade ännu ett världsresultat.

Och firade i världsmästarsällskap efteråt.

- Nu ska han sikta mot världsrekordet i tresteg, säger Patrik Sjöberg, 38.

Foto: ANDERS DEROS
Guldgossarna Sjöberg och Olsson.

Olsson var helt överlägsen i trestegstävlingen i Göteborg Grand Prix. Segerhoppet på 17,57 var en meter bättre än tvåan Jadel Gregorio, Brasilien.

Christian Olsson visade upp sig för hemmapubliken utan att behöva förta sig. Så överlägsen är han. Till helgen får han jobba hårdare med dubblering i Finnkampen med både tresteg och längd.

- Jag längtar verkligen efter semester, men först ska jag försöka prestera bra resultat i de tre tävlingar som är kvar, säger han. Jag känner att jag kan hoppa riktigt långt.

Efter Finnkampen väntar två penningstinna tävlingar i Monaco och Moskva där Christian Olsson totalt kan tjäna över en miljon kronor.

Redan gårdagskvällen bar dock glamorös guldkant.

VM-guldmedaljören Christian Olsson firades på göteborgsk finkrog med trerätters middag.

Bland gästerna fanns bland annat friidrottskompisarna Robert Kronberg, Erica Johansson, systrarna Kallur och förre världsmästaren i höjdhopp, Patrik Sjöberg.

- Utan konkurrensen från Jonathan Edwards framöver får Christian sikta in sig på att slå världsrekordet i tresteg, säger Sjöberg.

Han ska inte försöka sig på en höjdhoppskarriär?

- Nej, jag tycker inte det. Med en längre tids träning i höjd kanske han kan hoppa 2,35, men därifrån upp till 2,40 är det väldigt långt. Jag tror inte det är så intressant för Christian att bara vara en i mängden bland många duktiga höjdhoppare, säger Patrik Sjöberg. Då är det bättre att vara unik i tresteg.

Herranking

Michael Wagner