Hopplöst - trodde vi

Kajsa opererar inte hälsenan - tävlar i Monaco nästa helg

SPORTBLADET

Kajsa Bergqvist behöver inte operera sin hälsena.

Nu tänker hon i stället delta i Monacos Grand Prix-final och i nästa helgs stora gala i Moskva.

Foto: BILDBYRÅN
NOBBAR OPERATION På VM i Paris trodde alla att Kajsa Bergqvist gjorde årets sista tävling, men hon har nu bestämt sig för att starta i Monaco i helgen och i Moskva veckan därpå.

Hon hade ont hela sommaren och i VM-finalen hindrade den ömmande hälsenan Kajsa Bergqvist från att nå de riktigt höga höjderna.

Ändå blev det brons och ett gott slut på en säsong som Kajsa till stor del fått förstörd av skador - trodde alla då.

Men efter flera tester av hälsenan kom resultaten som sa något annat:

- Undersökningarna hon gjorde visade att det inte krävs några drastiska åtgärder som operation i dagsläget, och att skadan inte är så allvarlig som vi trodde före VM då hon hade ont, säger Kajsas tränare Bengt Jönsson till Svenska Dagbladet.

Ny sula i skon

- Hon hade inte heller så ont efter VM som vi befarat. Det var betydligt värre efter 2,06-tävlingen i Eberstadt i juli då hon haltade dagarna efter.

Efter att ha vilat från Finnkampen och börjat med rehabiliteringsträning, hittat en ny inläggssula i skon och gjort ändringar i träningsupplägget siktar nu Kajsa mot säsongens två sista tävlingar.

Hoppas i Monaco

Först på schemat är Grand Prix-finalen i Monaco i helgen. En tävling där, som vanligt, alla världsstjärnor finns på plats.

- Hon ska hoppa där om allt går som det är tänkt, säger Kajsa Bergqvists manager Daniel Wessfeldt till SvD.

De åtta bäst rankade i varje gren får vara med i Monaco.

Förutom Kajsa Bergqvist finns också svenska deltagare i form av trestegskungen Christian Olsson och Stefan Holm, höjd, på plats. Succémedaljören i Paris-VM, Patrik Kristiansson, är rankad först på elfte plats i världen och är därmed inte inbjuden till helgens tävlingar.

Veckan därpå är det meningen att Kajsa Bergqvist ska avsluta sin tävlingssäsong i Moskva.

Stefan Persson