Kajsa byter till Christans guldtränare

Sällar sig till Yannick Tregaros adepter

1 av 2 | Foto: peter kjellerås
Kajsa Bergqvist ska i fortsättningen tränas av...
SPORTBLADET

Kajsa Bergqvist byter tränare från Bengt Jönsson till Yannick Tregaro – mannen bakom Christian Olssons framgångar i tresteg.

– Det känns roligt och spännande, säger Yannick Tregaro till aftonbladet.se.

Yannick Tregaro fick frågan från Kajsa för tre veckor sedan och blev överraskad.

– Jag hade ingen aning om att Kajsa och Bengt skulle gå skilda vägar. Men vad jag förstår vill Kajsa hitta ny glöd, mer motivation och inspiration. Dessutom verkar det som om jag kan bistå med lite mer tid än Bengt, säger Yannick Tregaro.

Imponerad

Han känner Kajsa Bergqvist väl sedan tidigare och är imponerad av vad hon i samarbete med Bengt Jönsson har åstadkommit så här långt.

Jönsson har tränat Kajsa i 12 år och tillsammans har de en lång rad meriter. Kajsa är dubbel världsmästarinna inomhus, regerande Europamästarinna utomhus och har dessutom två VM-brons och ett OS-brons på sitt samvete.

– Hon hoppar otroligt bra tekniskt när hon är i form. Mitt främsta fokus kommer att ligga på att förbättra fysiken. Vi båda vill att Kajsa ska kunna träna lite hårdare.

Årets säsong resulterade i ett brons vid friidrotts-VM i Paris - ett mer än godkänt resultat med tanke på att en stor del av säsongen stördes av en besvärande hälseneskada.

Prio ett: bli frisk

– Nästa säsongs stora mål är naturligtvis OS i Aten. Vår första prioritet är att Kajsa ska bli kvitt problemen med hälsenan, därför kommer vi att köra mycket rehab-träning, säger Tregaro.

På programmet står även ett tre veckor långt läger i Sydafrika efter jul.

– Sedan får vi se hur vi gör med inomhussäsongen. Möjligen blir det en kort inomhussäsong med VM och kanske två tävlingar dessförinnan.

Yannick Tregaro bor i Göteborg och Kajsa Bergqvist i Monaco. Men det ska inte behöva innebära några problem.

– Det handlar om planering.

Yannick Tregaro borde veta. Inför årets säsong flyttade hans andra guldkalv, trestegshopparen Christian Olsson, till Monaco – med välkänt resultat. Olsson krossade fullkomligen allt motstånd under säsongen och vann överlägset VM-guld i Paris.

Och frågan är om någon kan konkurera med Yannick Tregaro om titeln världens främste hopptränare, nu när Kajsa Bergqvist sällar sig till hans adepter.

Rickard Westman