Holm mycket nära att klara 2,40 igen

Femte raka segern för svensken

SPORTBLADET

Stefan Holm fortsätter att imponera. Även i sin femte tävling för säsongen, i slovakiska Banska Bystrica, blev det seger på en höjd över 2,30.

Holm vann på 2,34 - en höjd han klarade i första försöket.

Ukrainaren Andrej Sokolovskij kom tvåa på 2,32 och tjecken Jaroslav Baba tre på 2,32.

- Det var stabil hoppning även i dag. Den enda missen var att ribban darrade lite på 2,32, säger Holm i telefon från Slovakien.

Han tog i första försöken på alla fem höjderna upp till 2,34.

Holm gjorde även två bra försök på 2,40.

- De första var väldigt bra. Jag kom lite nära ribban, annars vete tusan om jag inte klarat, säger han.

Den 27-årige värmlänningen har vunnit alla fem inomhustävlingarna som han ställt upp i under januari och februari. Höjderna har varit 2,31-2,34-2,36-2,37-2,34.

I torsdags satte han personbästarekord och världsårsbästa, 2,37, i Galan i Globen och gjorde även då bra försök på 2,40.

- Det är alltid svårt att ladda om efter att man slagit personligt, men jag fick ett fantastiskt mottagande här av publiken - de var med hela tiden så det blev en väldigt rolig tävling. Och så visste jag sedan i fjol, då jag också vann på 2,34, att det gick att hoppa högt i den här arenan, så det gick bra att ladda om i dag.

Nu väntar SM i Göteborg på söndag och en tävling i Tallinn den 25 februari. Därefter får Stefan Holm tio dagar ledigt före inomhus-VM i Budapest.

Ingela Ahlberg/TT