Glädjebeskedet – Christian Olsson friskförklarad

Reser med till landslagets Italienläger

Foto: Magnus Wennman/Arkiv
På väg tillbaka. Christian Olsson är äntligen på väg tillbaka till de stora arenorna igen.
SPORTBLADET

Här kommer ett glädjebesked till alla svenska friidrottsfans.

Christian Olsson är äntligen helt fri från sina skadeproblem.

– Det har varit en otroligt jobbig period eftersom han inte blivit av med skadan. Det är inte förrän nu som Christian börjat känna sig bra, säger tränaren Yannick Tregaro.

OS-mästaren från Aten har upplevt en mycket tung period efter äventyret i Grekland och har under det senaste halvåret plågats av en så kallad ”bonebruise"-skada, där vätska bildats i fotleden.

Smärtan tvingade till slut trestegsstjärnan att skippa inomhussäsongen helt och för tillfället lägga planerna på en dubblering och satsning även på höjdhopp åt sidan.

Stora delar av den vanliga träningen har dock kunnat genomföras.

– Men det började bli jobbigt mentalt. Christian har känt sig stressad mot slutet eftersom han inte vetat när han skulle kunna börja hoppa igen, säger Yannick Tregaro till dn.se.

Planerna nu är att Olsson ska resa ned till italienska Formia den 24 april för att där delta i landslagets träningsläger – och även genomföra sina första träningshopp på över sex månader.

Tävlingsprogrammet är inte definitivt spikat, men debuten sker troligen på hemmaplan i Göteborg den 14 juni.

En start i Eugene, Oregon, redan den 4 juni kan dock komma för tidigt.

– De vill väldigt gärna ha Christian, men det är viktigt att inte stressa och vi vill avvakta de närmaste veckorna, säger Tregaro till Dagens Nyheter.

Anders Burström

ARTIKELN HANDLAR OM