Kajsas hemliga tävling – i spjut

”Bättre än jag förväntat mig”

SPORTBLADET

Friidrottsvärlden väntar med spänning på Kajsa Bergqvists comeback i slutet av juni.

Men redan i går stod hon på tävlingsbanan igen.

Och det blev personligt rekord redan i första försöket – i spjut.

Foto: Sofie Sarenbrant
Personligt spjutrekord för Kajsa.

Tävlingsdräkten har legat på hyllan i snart ett år. Senast den kom till användning var i den förödande tävlingen i Båstad då hälsenan gick av.

Efter det har Kajsa Bergqvist fått jobba hårt för att komma tillbaka. Planen är att göra comeback i höjdhopp hemma på Sollentunavallen 28 juni. Men redan i går gjorde hon smygcomeback.

Det var i största hemlighet som Kajsa Bergqvist dök upp på Kristinebergs IP i Stockholm. Hennes klubb Tureberg behövde förstärkning i lagtävlingen Svenska cupen. I spjutkastning av alla grenar.

Nytt personligt rekord

– I tisdags blev jag tillfrågad om jag ville vara med och det är klart att jag ställer upp för klubben, säger hon.

Senast Kajsa tävlade i spjut var i lag-SM för sex år sedan. Och i går ställdes hon mot bland annat svenska rekordhållaren, Annika Petersson, från Gefle IF. Annika vann också med nytt årsbästa på 51,18, men Kajsa gjorde inte bort sig på något sätt.

Redan i första kastet slog hon till med nytt personligt rekord, 36, 80. Det räckte till en tredjeplats och bra poäng till klubben.

Kajsa hade gjort allt för att hålla tävlingen hemlig, och såg inte helt lycklig ut när Sportbladet var på plats, men kommenterade i alla fall dagens insats:

– Det gick mycket bättre än vad jag hade förväntat mig, det var jättekul!

Sofie Sarenbrant ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM