Dopningsmisstänkte Marion Jones inbjuden till holländsk gala

SPORTBLADET

Marion Jones kommer att tävla vid en gala i holländska Hengelo kommande söndag.

Därmed frångår arrangörerna ett tidigare beslut taget av de stora friidrottsarrangörerna att inte bjuda in amerikanskan.

Jones.

DN-galan och flera andra stora friidrottsarrangörer i Europa kom tidigare i år överens om att inte bjuda in Marion Jones och Tim Montgomery till sina tävlingar på grund av de misstankar som finns mot henne i samband med Balco-skandalen i USA. Den skandalen är fortfarande under utredning. Jones är dock inte avstängd.

- Det handlar inte om någon avstängning från vår sida heller, utan en rekommendation. Om en arrangör inte vill följa den så behöver den naturligtvis inte göra det. Men vi, och många andra, tycker det är orättvist att hon ska få tävla och vinna prispengar på bekostnad av "rena" idrottare när det pågår en utredning, säger Söderberg.

Jones har sagt att hon tänker slåss för att rekommendationen tas bort. Och arrangörerna av Hengelo har tydligen tagit intryck av hennes inställning.

Marion Jones agent Charles Wells bekräftar för AFP att hon ska ställa upp i Hengelo och uppger också att hon är klar för start i Milano den 1 juni. Wells förhandlar också med Milanoarrangören om att Montgomery ska få tävla där.(TT)