Gretzkys adept – Kristiansson

Svenske stavhopparen ska prya hos hockey- legendaren

SPORTBLADET

CHULA VISTA

Här är Wayne Gretzkys nya lärjunge.

Hockeytokiga stavhopparen Patrik Kristiansson ska praktisera hos "The Great One".

- Det blir en bra erfarenhet, säger 28-åringen till Sportbladet.

Foto: STEFAN MATTSON
nöjd Patrik Kristiansson ska träffa Wayne Gretzky och få ett och annat tips.

Patrik Kristiansson ville själv bli hockeyspelare som ung, men det tillät inte familjens ekonomi. I stället siktar han nu, i vuxen ålder, på en framtida karriär som elittränare.

- Jag har pratat mycket med (Niklas) Wikegård och Stephan Lundh. På slutet har jag också haft kontakt med Timo Lahtinen. Drömmen är elitserien. Lägre än U15-lag kan jag nog inte träna. Jag är alldeles för elitinriktad för det, säger han till Sportbladet.

Unik inblick

Han har redan inlett sin tränarutbildning och ska på plats i USA få en unik inblick i NHL.

Efter tre veckors träning i Chula Vista utanför San Diego förflyttas nämligen basen till Phoenix, vilket betyder hemmaplan för en av hans amerikanska träningskamrater, Nick Hysong.

Där ska Patrik Kristiansson, vid sidan av den egna träningen, studera Phoenix Coyotes, som numera tränas av legendaren Wayne Gretzky.

"Ska bli kul"

Möjligheten uppstod när han i samband med ett elitkonvent kom i kontakt med Sverige-bekante Barry Smith, som är en av de assisterande coacherna i Coyotes.

- Det ska bli kul och jag kommer att åka dit rätt mycket. Barry ska visa mig runt och ha lite utbildning, säger Patrik Kristiansson.

Det blir kul att träffa Gretzky, va?

- Ja, det kan vara coolt. Det blir en bra erfarenhet.

Stefan Holm