Thörnblad tangerade personrekordet

Klarade 2,34 i Polen

SPORTBLADET

Först ett flygdrama – sedan ett tangerat personligt rekord samt årsbästa på 2,34.

En sömnlös Linus Thörnblad gav ett rejält styrkebesked inför inomhus EM.

– Skönt att man kan slå personligt rekord även när saker strular, säger den 21-årige höjdhopparen.

Linus Thörnblad verkar trivas på alla hjärtans dag. Den 14 februari 2006 hoppade han 2,34 i Banská Bystrica, Slovakien – exakt ett år senare tangerande han det rekordet vid onsdagens tävlingar i polska Bydgoszcz.

Och med tanke på omständigheterna var det extra imponerande – trubbel på resan ner gjorde så att Thörnblad inte fick sova en blund.

– Hoppningen var det inga problem med. Däremot var uppladdningen inte den bästa. Det var strul med planet på väg hit så vi fick cirkulera ovanför Warszawa i fyra timmar. Men det är bra att ha med sig att man kan slå personligt rekord även när sådant strular.

Efter att ha klarat 2,30 i tredje och sista försöket gled Thörnblad enkelt över ribban på både 2,32 och 2,34. Även regerande världsmästaren Jurij Krimarenko klarade 2,34, men rivningar på lägre höjder för ukrainaren gav svensk seger i tävlingen.

Thörnblad gjorde också tre försök på 2,36 – men där ville det sig inte.

– De hoppen var okej, men inget speciellt – varken bra eller dåligt. Energin började ta slut, jag kände av att jag inte sovit på ett dygn.

Den 2 mars börjar inomhus-EM i Birmingham, England. Thörnblad, som hoppat 2,32 som bäst tidigare i år, känner att formen är på väg.

– Det är på gång nu, hoppningen blir bara bättre och bättre. Så nu gäller det att fortsätta träna bra.

TT: Vad väntar härnäst för dig?

– På tisdag tävlar jag i Globen. Ska bli grymt kul att komma till Stockholm och tampas med Stefan Holm där.

TT: Din tur att vinna då?

– Ja, vi får hoppas på det.

Fredrik Lindstrand/TT