Kallur utklassade konkurrenterna

”Känner mig i ruggig form”

Foto: Bildbyrån
Oslagbar Susanna Kallur utklassade det övriga fältet på 60 meter häck.
SPORTBLADET

Sex svenska grensegrar i Globen – det kan sluta med medaljregn under EM i Birmingham tio dagar.

Susanna Kallur lär vara en av medaljörerna då.

Trots en usel start utklassade hon världseliten på 60 meter häck i kväll.

Hon presenterades som ”hela svenska folkets favorit”. GE-galans affischnamn Susanna Kallur var sist ut av de svenska stjärnorna – men först i mål. Dalkullan susade över de fem häckarna i 60-metersloppet och infriade alla förväntningar. Efter en ganska trög start försvann Kallur ifrån konkurrenterna och skar mållinjen på 7,94, på de lite långsamma banorna i Globen. De 10 479 åskådarna skrek när svenskan accelererade ifrån.

– Jag kom efter i starten så det blev ett riktigt sluggerlopp. Det var väldigt skönt att kunna vinna ändå, sade Kallur i en segerintervju på innerplan.

Starkt motstånd

Om inte tiden höll yppersta världsklass gjorde motståndet det. Kallur slog världslöpare som ex-världsmästarinnan Perdita Felicien, samt starka spanjorskan Glory Alozie och pålitliga polskan Aurelia Trywianska. Felicien var tvåa i loppet på 8,02 och ryska Europatvåan Alexandra Antonova var trea med 8,05.

Kallur värdesatte att slå kanadensiskan Felicien:

– Vi har inte mötts så mycket de senaste åren, men 2002 och 2003 var hon ju oslagbar. Vi har också tränat ihop i USA, och då fick jag alltid stryk av henne.

Nu tar Kallur inte stryk av någon. Trots en dålig start. Och trots att hon inte tävlat på några veckor på grund av en knäskada.

– Nu är jag fräsch och känner mig i ruggig form, så jag hoppas det kan gå fortare och fortare framöver.

Kallur har som snabbast gjort 7,85 i år. Det personliga rekordet är 7,80 från EM-guldloppet i Madrid 2005. Det kan gå snabbare än så i Birmingham – och Kallur kan knappt bärga sig inför inomhusmästerskapet:

– Jag skulle helst vilja att EM var i morgon.

TT