Christian Olsson skadad

EM-starten i fara

SPORTBLADET

Christian Olssons EM-start i Birmingham på fredag är i fara. Han tvingades avbryta längdhoppet i inomhus-SM med vad man tror är en muskelbristning i låret.

Christian Olsson valde att ställa upp i lördagens längdhopp på SM i Göteborg. Men det blev bara ett hopp för trestegsstjärnan, som landade på 6,97. En stund senare lämnade han arenan.

– Det stack till i baksidan av låret när Christian trampade på plankan. Det gjorde att han inte kunde landa ordentligt. Christian kunde gå som vanligt från längdhoppsgropen, men han kände att något inte var bra, säger Olssons tränare Yannick Tregaro.

Låret har lindats hårt av läkare för att stoppa blödningen.

– Vi får se hur stel han blir. Det går inte att säga om Christian kan starta i EM, tillägger Tregaro.

Kan avgöras på söndagen

Om det ömma området på Olssons lår är helt stelt på söndagen, kan EM-planerna läggas åt sidan direkt. Vid en mindre stelhet blir det röntgen för att avgöra hur allvarlig skadan är.

– En liten muskelbristning på någon millimeter kan läka på några dagar, säger Tregaro.

I bästa fall var det vara kramp Christian Olsson drabbats av.

– Men kramp brukar försvinna efter en stund. Jag tror inte att detta är det, säger Tregaro.

Skadan sitter på vänster lår. Olsson tar avstamp med höger ben i sitt tresteg, men löpningen påverkas förstås om vänster lår inte är kurant.

Om Christian Olsson inte kan starta i Birmingham, börjar han och tränaren genast se fram emot sommaren.

– Han är van vid skador. Jag tror inte att ett missat inomhus-EM är något som känns jobbigt inför framtiden, säger Yannick Tregaro.

Micke Larsson/TT