"Måste kunna bli förlåten..."

Patrik Sjöberg bryter tystnaden efter skandalen

Foto: Thomas Johansson
berättar om natten ”Jag var lite packad och en ytlig bekant frågade om jag ville ha kokain,” säger Sjöberg.
SPORTBLADET

Patrik Sjöberg, 41, är hemma i Brasilien igen.

Nu väljer han att tala ut om kokainskandalen för första gången.

- Någonstans måste man kunna bli förlåten, säger han till Göteborgs-Posten.

Det har gått tre veckor sedan den förre höjdhoppsstjärnan greps för narkotikabrott. I den stora intervjun med GP, tidningen som Sjöberg skrev krönikor åt under EM, uppger han att livet börjar återgå till det normala.

Erkände direkt

Han berättar om natten mellan den 12:e och 13:e augusti när han träffade en ytlig bekant på en krog i centrala Göteborg.

- Jag var lite packad och han frågade om jag ville ha (kokain). Ja visst, svarade jag och gick in på toaletten med påsen. Efter att jag tagit vad jag behövde tänkte jag lämna tillbaka påsen, men jag såg honom inte. Jag satte mig vid bordet igen. Efter en halvtimma bestämde vi oss för att gå därifrån. Utanför var det någon som ropade mitt namn, jag vände mig om när det kom fram två civilklädda snutar och tog tag i mina armar.

Patrik Sjöberg fortsätter:

- Det bar iväg till polishuset. För min del var det inget att snacka om, jag hade ju kokainet som jag fått av killen tidigare på kvällen på mig. Vi fick göra urintest och det var positivt. Jag erkände direkt, det fanns inget att snacka om, säger han.

I intervjun återkommer Sjöberg flera gånger till att han ångrar sig väldigt mycket, att han inte har problem med droger och att det aldrig kommer att hända igen.

"Sabbat chanserna"

- Allt gick ju åt helvete. Allt jag gjorde under EM-veckan var skitkul och något jag kan tänka mig fortsätta med i framtiden. Men jag förstår att jag förmodligen har sabbat chanserna. Samtidigt har jag erkänt, jag har sagt till mig själv och andra att jag aldrig mer tänker använda mig av droger. Någonstans måste man kunna bli förlåten, säger Sjöberg.

Sjöberg förnekar bestämt att han skulle ha tagit droger under sin aktiva karriär.

Markus Eriksson