Lövgren erkänner kokainnatten

Ringde till polisen och berättade allt

SPORTBLADET

Nu har även Patrik Lövgren erkänt att han använde kokain. Men han slipper rättegång eftersom provsvaren visar att mängden narkotika inte var tillräckligt stor.

Foto: Thomas Johansson
Patrik Lövgren.

Det var söndagen den 13 augusti som skandalen som skakade hela friidrottssverige inträffade. Sven Nylander, Patrik Sjöberg och Patrik Lövgren åkte fast i en polisrazzia, misstänkta för narkotikainnehav.

Ganska snart erkände Sven Nylander och Patrik Sjöberg att de hade använt kokain men Patrik Lövgren gick under jorden. Han var den siste att erkänna i slutet av förra veckan.

- Han ringde till vår utredningschef och berättade. Och vad skulle han göra? Det var ju positiva besked på urinproven, säger Erik Blomstrand biträdande chef på narkotikaroteln i Göteborg till Göteborgsposten.

Bötesstraff väntar

Provsvaren visade att de hade använt narkotika men mängderna narkotika var inte tillräckligt stora utan ligger under gränsen för åtal, rapporterar GP. Därför kommer de sannolikt få slippa rättegång och istället betala böter för kokainnatten.

Enligt polisen bedrevs ingen aktiv spaning på de tre sportprofilerna, utan de åkte helt enkelt fast i en vanlig regelmässig kontroll.

- Det var ingen planerad insats, inget som pågått tidigare under veckan. Det handlade om en vanlig ordinär krogspaning, säger kommissarie Bertil Claesson som var spaningschef den natten till GP.

Ett mindre antal poliser övervakade nöjesstället där friidrottsstjärnorna befann sig.

- Ganska snart började vi fatta misstankar mot de där personerna. Under de tre-fyra timmar som vi kontrollerade lokalen, var det extremt många toalettbesök från det gänget. Det är en indikation på att något olagligt försiggår, berättar Bertil Claesson.

Själv är han ledare inom idrottsrörelsen på fritiden och är chockad över att Sven Nylander ertappades drogpåverkad.

- Jag gick ner och pratade med Sven på intaget den natten. Jag sa till honom att jag var fruktansvärt besviken.

Tidigare artiklar:

Susanna Vidlund