Världsårsbästa av Christian Olsson

Missnöjd – efter 17,44: ”Det kändes rostigt och trögt”

SPORTBLADET

Knäet ställde inte till med några problem och Christian Olsson drog till med nytt världsårsbästa i tresteg – 17,44 meter.

Trots det var han inte överdrivet nöjd.

– Det kändes rostigt och trögt, ingenting kom av sig självt, säger Olsson till TT.

Den svenske trestegshopparen har stått över flera av säsongens inomhustävlingar på grund av ett ömmande knä. Senast fick han lämna återbud till Eurojump i Göteborg i januari.

Men på söndagen var Olsson tillbaka vid inomhustävlingar i Karlsruhe, Tyskland. Efter tre hopp på 17,16, 16,97 och 17,17 fick han till det rejält i fjärde försöket. Hoppet uppmättes till 17,44, vilket innebar tävlingsseger och nytt världsårsbästa.

– Skönt att kunna pressa fram 17,44 eftersom de två kubanerna (David Giralt och Osniel Tosca) hade hoppat 17,25 innan. Men jag fick kämpa för det. Hoppas att sådana längder kan komma mer av sig själva när det närmar sig EM i mars, säger Olsson.

Närmast väntar tävlingar i Birmingham på lördag – om kroppen inte säger ifrån.

– Efter min förra tävling så kom det en efterreaktion, men jag tror inte jag fått någon smäll i dag, för golvet var bra, säger Olsson.

– Det jag är orolig för är att det ska komma grejer jag inte kan känna igen, som smällen jag fick på minisken innan Eurojump. När sådant händer drar jag i handbromsen direkt.

Även Carolina Klüft visade i Karlsruhe att formen är på god väg, då hon kom på en tredjeplats i längdhoppstävligen. Hennes sista hopp uppmättes till 6,52 meter – 12 centimeter bättre än hennes tidigare personliga årsbästa som sattes i Stuttgart för en dryg vecka sedan. Längst hoppade ryskan Tatjana Lebedeva med 6,68.

Robert Kronberg kom på en femteplats på 60 meter häck med tiden 7,71 sekunder. Suveräne kinesen Xiang Liu vann på nytt kinesiskt rekord – 7,42.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM