Hon vann Sveriges hetaste t-shirt

Margareta Nilsson, 54, vann sportbladet.se:s berömda "119"-tröja

Foto: Marie Näslund
SPORTBLADET

KILAFORS. Här anländer idrotts-Sveriges hetaste t-shirt till Hälsingland.

Margareta Nilsson, 54, strålar när sportbladet.se fotar henne med Stefan Holms berömda ”119”-tröja.

– Den här kommer mina lärarkollegor bli avundsjuka på, säger friidrottsfantasten.

Foto: Marie Näslund
Margareta Nilsson, 54, från Kilafors lycklig vinnare i sportbladet.se:s tävling.

Direkt efter Globen-galan i slutet av februari och den 119:e tävlingen över 2,30 i karriären drog Stefan Holm på sig t-shirten som under de senaste veckorna lett till en infekterad pajkastning mellan landets två stora höjdhoppare och delat Sverige i två läger:

För eller emot Stefan Holm.

För eller emot Patrik Sjöberg.

När sportbladet.se direkt dagen efter tävlingen i Globen kunde starta en tävling där läsarna hade chansen att vinna en signerad kopia av t-shirten var intresset rekordstort.

– Jag såg tävlingen på sajten och tyckte att det vore kul att ha tröjan. Jag har följt ”pajkastningen” litegrann även om jag inte riktigt gillar att man ska behöva hoppa på varandra som de har gjort, säger Margareta Nilsson.

Något problem att svara på frågan om hur många i världen som hoppat över 2,40 (både inomhus och utomhus) hade läraren inte.

– Jag trodde att det kunde vara åtta, men sen tog jag lite hjälp av nätet och hittade att det var tio totalt som klarat 2,40.

Ett mejl senare – kryddat med lite tur i lottdragningen – och tröjan var Margaretas.

– Ja, va kul. Vi ska åka till Tjeckien i april med min gamla skola. Jag tror jag ska ha på mig den då, då blir mina lärarkollegor nog avundsjuka, ha, ha.

Var står du i frågan då – Holm eller Sjöberg?

– Jag håller på Holm. Jag har sett honom i ”På spåret” och har alltid tyckt att han har en trevlig framtoning, plus att han är otroligt kompetent. Inte så stöddig och dryg som jag ibland tyckt att Patrik varit.

Vad är det som imponerar med Holms höjdhoppande?

– Patrik har kanske hoppat högre en gång i tiden, men Stefan är så naturlig på nåt sätt. Han tillhör inte de här som är två meter långa, utan har bevisat att man kan hoppa riktigt högt ändå.

Sommarens stora höjdare, OS i Peking, missar inte ”Maggan”.

– Nej, nej – det kommer jag att följa. Jag hoppas verkligen att Stefan kan få det att stämma igen i ett OS. Guld tror jag inte att det blir kanske, men medalj hoppas jag absolut på.

ARTIKELN HANDLAR OM