Chambers tog sju förbjudna preparat

Foto: GETTY IMAGES
Dwain Chambers.
SPORTBLADET

Den brittiske sprintern Dwain Chambers använde sig av inte mindre än sju otillåtna preparat när han åkte fast för dopning 2003. Det har framkommit under hans försök att få tillåtelse att tävla i OS i sommar.

Chambers fick två års avstängning efter att ha testat positivt för den specialdesignade steroiden THG. Men enligt ett brev från Victor Conte, chef för det skandalomsusade laboratoriet Balco, tog Chambers även tillväxthormoner, bloddopningsmedlet epo, insulin, en testosteron/epitestosteron-kräm, det narkotikaklassade uppiggningsmedlet modafinil, samt en syntetisk form av sköldkörtelhormonen thyroid.

Contes brev, ämnat för den brittiska antidopningsbyråns chef, har läckt ut till brittiska medier. Det är en del i Chambers försök att visa sin ånger över sitt dopningsnyttjande och vilja att hjälpa till att göra sporten ren från droger. Chambers hotar med att gå till domstol för att förmå den brittiska olympiska kommittén att frångå principen att dopningsfällda idrottsmän inte tillåts tävla i olympiska spel.

Den nu 30-årige Chambers gjorde comeback i januari och tog silver på 60 meter i inne-VM. Han har också testspelat med rugbylaget Castlewood, som beslutade att inte kontraktera honom.

TT