Tim Montgomery dömd till fängelse

Fyra år för checkbedrägerier

SPORTBLADET

Den tidigare stjärnsprinten Tim Montgomery verkar sjunka allt djupare ner i kriminalitet.

Enligt nyhetsbyrån AP har amerikanen dömts till nästan fyra års fängelse för checkbedrägeri.

Foto: AP
Tim Montgomery har dömts till fyra års fängelse för checkbedrägerier.

Domen mot den 33-årige amerikanen föll i White Plains, New York i fredags. Den tidigare friidrotts-stjärnan erkände att han planerat penningtvätt och bedrägerier i mångmiljonklassen.

Enligt åklagarna ska Montogomery ha distribuerat falska checkar värda 1,7 miljoner dollar, vilket motsvarar över tio miljoner svenska kronor.

– Jag hade allt jag kunde önska mig i livet. Jag stod högst uppe på berget. Men nu är det som om guldmedaljerna och alla som hejade på mig var en del av en annan värld. I fängelse är min status borta, sa han under rättegången enligt AP.

Riskerar fler åtal

– Bara för att man är en sprintstjärna betyder det inte att det inte går att säga nej. Jag vet att det här är en svår dag för dig. Tänk på barnen, det är det som kommer att hjälpa dig att säga nej nästa gång, svarade domaren och syftade på Montgomerys fyra barn som befann sig i rättegångssalen.

Bedrägerihärvan är dock inte den enda kriminella verksamhet Tim Montgomery verkar vara inblandad i.

Förra veckan avslöjades att han riskerar åtal för heroinsmuggling och han är även sedan tidigare åtalad för sin inblandning i den så kallade Balco-härvan. Domen väntas komma i september och amerikanen riskerar dömas till fängelse i upp till fyra år.