Bra årsdebut av Klüft

Men i Peking ska det bli betydligt längre

Foto: Björn Lindgren / Scanpix
SPORTBLADET

Helsingborg (TT)

Det blev 6,50 meter i Carolina Klüfts årsdebut i längdhopp. För medalj i OS kommer det säkert att krävas en halvmeter till.

Men konkurrenterna får se upp – för i Peking kommer hon inte att hoppa med halv ansats.

Säsongsdebuten skedde i lag-SM där Klüft sin vana trogen ställde upp för sitt Växjö, även om hon såg dagens tävlingar i ett tolvgradigt och blåsigt Helsingborg mer som ett bra träningspass. -6,50 känns helt okej med tanke på den korta ansatsen. Jag brukar aldrig börja tävla så här tidigt och har inte ens tränat på att hoppa med full ansats än. Men det var skönt att få göra tre hopp som kändes ganska bra tekniskt, säger Carolina Klüft till TT.

Den ”riktiga” debuten dröjer till 3 juni då det är dags för MAI-galan i Malmö.

Klüft förklarade i mars i år att det var färdigtävlat i sjukamp och att hon nu siktar på att bli så bra som möjligt i längdhopp och tresteg.

– Det ska bli kul. För första gången i mitt liv har jag fokus på bara två grenar. Men det är nytt, så jag vet inte vad jag ska vänta mig.

Klüft är redan OS-klar i längdhopp och säger att hon först och främst riktar in sig på den grenen i Peking. Men om resultaten kommer även i tresteg kan det bli två grenar i OS.

TT: Hur är det med kroppen?

– Bra, jag vet inte varför det är så många som spekulerar i att jag är skadad. Jag har inte varit skadad sedan galan i Globen (februari) och då handlade det om en liten, liten minibristning. Jag är frisk och hoppas förbli så.

TT