Blade Runner kan komma till DN-galan - om tiden förbättras

"Han ska tävla på samma vilkor som alla andra"

Foto: FOTO: GETTY IMAGES
Oscar Pistorius.
SPORTBLADET

Oscar Pistorius fick nyligen ja från idrottens skiljedomstol (CAS) att tävla mot icke handikappade idrottare och möjligheten att kvala in till OS. Därmed kan 21-åringen bli aktuell för till exempel DN-galan.

– Vi har inte tagit ställning till det ännu, säger tävlingsdirektör Rajne Söderberg till sportbladet.se.

Hans namn är kanske inte så känt, men säger man Blade Runner så vet de flesta vem det handlar om. Oscar Pistorius framfart på tävlingsbanorna har blivit ett omdiskuterat ämne. Nu är dock tvisten avgjord. CAS har sagt att sydafrikanen får tävla mot icke handikappade löpare.

Bislett vill ha Blade Runner

Pistorius fick benen amputerade som barn och springer med hjälp av artificiella ben av ett kolfibermaterial och gör det bra. Hans personliga rekord är 46,33 och nu vill Golden League-tävlingen i Osla, Bislett, ha honom till tävlingarna.

– Det hade varit jättekul att få honom till Bislett, och får vi det har vi självklart en bana klar, säger Bislett-generalen Steinar Hoen till VG.

DN-galan i framtiden?

DN-galans tävlingsdirektör Rajne Söderberg är inte lika övertygad om Pistorius storhet.

– Vi har inte tagit ställning till det där ännu. Han gör inte de tider som krävs för att han ska vara kvalificerad, säger han till sportbladet.se.

I framtiden är det dock mycket möjligt att Blade Runner kommer till Stockholm för att tävla. Då måste han dock förbättra sin tid rejält. OS-kvaltiden är till exempel 45,55.

– Han vill inte särbehandlas och vi ska inte göra det. Gör han tiderna så får vi ta ställning till det, säger Söderberg.