Arvidsson fyra – Wissman sjua

Notiser från Golde League-galan i Berlin

SPORTBLADET

ARVIDSSON FYRA

Spjutkastaren Magnus Arvidsson inledde säsongen med att bli fyra i Golden league. I tredje kastet klämde svensken till med mycket respektabla 82,63.

– Det är jag jäkligt nöjd med. Jag ser alla tävlingar fram till OS som träningspass, sade Arvidsson, som gjorde säsongspremiär i Berlin efter en skadefylld vår.

Finländaren Tero Pitkämäki skadade ryggen när han vräkte iväg spjutet 85,20 i sitt första kast. Det räckte ändå till seger med en centimeter till godo på Andreas Thorkildsen, Norge. (TT)

WISSMAN SJUA

Johan Wissman startade sin utomhussäsong med att bli sjua på 400 meter i Berlin. Wissman stred mot mjölksyran på upploppet och skar mållinjen på 45,58, en dryg sekund över hans eget svenska rekord.

– Jag känner mig ändå ett snäpp bättre i år jämfört med i fjol, då inledde jag med 45,77.

Loppet vanns av amerikanske LaShawn Merritt som höll undan för landsmannen och förhandsfavoriten Jeremy Wariner, 44,03 mot 44,07.

– Jag tror Wariner får svårt i sommar – LaShawn är bättre, summerade Wissman.

(TT)

GREEN TIA

Emma Green slutade tia i damernas höjdtävling efter att ha tagit 1,93 i det tredje försöket. Green gled över alla höjder till och med 1,89 i det första försöket, men hon var aldrig nära att passera över personliga uterekordet 1,97 i säsongsdebuten. Kroatiska världsstjärnan Blanka Vlasic verkar vara överlägsen i år också och vann på 2,03.

(TT)

JENG SJUA

Alhaji Jeng slutade sjua i stavtävlingen vid Golden league-galan i Berlin. Han svingade sig över säsongsbästa 5,50 i första försöket, men rev sedan ut sig på 5,60. Ryssen Jevgenij Lukjanenko vann på 5,85.

Jeng är ännu inte uttagen till OS i Peking och måste visa högre höjder för att få en biljett till Asien i augusti.

(TT)

SUPERTID AV TONÅRING

Det kenyanska superlöftet Pamela Jelimo, 19 år, imponerade oerhört när hon vann 800 meter med nästan fyra sekunder till godo på tvåan Julija Krevsun, Ukraina. Jelimos tid, 1,54,99, är den bästa på distansen sedan 1980-talet, världsrekord för juniorer och den sjätte främsta genom alla tider. Kanske är tjeckiskan Jarmila Kratochvilovas snart 25 år gamla världsrekord (1.53,28) inte oslagbart längre?

(TT)