Skadeproblem för Stefan Holm

Skjuter upp säsongspremiären

SPORTBLADET

Stefan Holm är hälseneskadad och tvingas skjuta upp säsongspremiären.

Det blir inget tävlande i Kil på söndag och förmodligen heller inte i Warszawa nästa söndag.

”Jag kan skjuta ifrån med vänsterfoten utan bekymmer, men jag kan inte landa på den/dämpa ett löpsteg med den”, skriver Holm.

Det var redan i början av april som OS-mästaren i höjd skadade vänstra hälsenan. Men eftersom smärta i hälsenor inte är något ovanligt tog Holm ingen större notis om smärtorna.

”Men för en månad sedan var jag nere på OrthoCenter i Göteborg och gjorde en magnetröntgen och träffade doktor Leif Swärd och fick bristningen i senan konstaterad”, skriver Holm i ett pressmeddelande.

Ett rehabiliteringsprogram togs fram och tanken var att Holm skulle göra säsongsdebut i MAI-galan i måndags. Allt gick bra på ett träningsläger i Italien med flera olika personbästa i styrkeövningar. Men i det sista passet inför galan fick Kil-hopparen ny känning i hälsenan.

”Min förhoppning då var att det bara handlade om överansträngning och en stelhet som skulle gå att bli av med relativt fort – men jag tvingades ändå att tacka nej till MAI-galan.”

Kan inte springa

Tyvärr var det värre än så.

”När jag återigen provade att hoppa höjdhopp på träningen hemma i Kil i går (på onsdagen) hände precis samma sak igen”.

En ny röntgen på torsdagen visade att det inte var någon ny skada, troligtvis hade Holm gått för fort fram i rehabiliteringen.

”Problemet med hälsenan ger upphov till den ganska märkliga situationen att jag kan hoppa höjdhopp - men jag kan inte springa fram till ribban.”

Rehabträningen där vänsterfoten successivt belastats mer och mer kommer nu fortsätta. Målet är att så fort som möjligt springa en höjdhoppsansats obehindrat.

Enligt kalendern på Holms hemsida är nästa inplanerade tävling Europacupen i Istanbul den 21 juni.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM