Christian Olsson skjuter på comeback

”Känner sig inte hundrapocentig”

SPORTBLADET

Det blir ingen comeback för trestegshopparen Christian Olsson i Europacupen i Istanbul om en vecka.

– Christian känner sig inte hundraprocentig än. Men han kommer att hinna delta i tre, fyra tävlingar före OS, säger hans manager Daniel Wessfeldt till TT.

Foto: Andreas Bardell
Christian Olsson.

Med blott två månader kvar till OS hade många hoppats få se Christian Olsson tillbaka i hoppgropen i Istanbul när det svenska friidrottslandslaget tävlar i Europacupen i midsommarhelgen. Men comebacken dröjer för EM-, VM- och OS-guldmedaljören, som varit skadad ända sedan han slog upp en bristning i baksidan av låret strax före VM i Osaka i augusti förra året.

Säsongsdebuten kommer nu att ske den 5 juli i Madrids GP.

– Förhoppningen är att han ska vara med både i Madrid och i Aten den 13 juli. Han måste ha tre, fyra tävlingar före OS. Men det ska inte vara några problem. Han ska ju tävla i Stockholm senare i juli också.

Enligt Wessfeldt finns ingen anledning till oro inför säsongens stora mål: OS i Peking i augusti.

– Christians tävlingserfarenhet är ju skral i år, men han har erfarenhet av att toppa formen så konkurrenterna har anledning att känna oro. För en frisk Christian Olsson i en tävlingssituation är alltid bra.

Olssons tränare Yannick Tregaro säger till Eurosports nätupplaga att träningen går som planerat:

– Christians status känns jättebra. Han har slagit personligt rekord i frivändningar, han rör sig bra och känns explosiv. Hans kropp är verkligen i topptrim. Men han är fortfarande efter med sprinten och hoppstyrkan, därför väljer vi att vänta någon vecka.

TT