Kallur skadad igen

Tvingas avstå tävling i Turkiet

SPORTBLADET

Problemen fortsätter för ett av Sveriges största hopp i OS. Susanna Kallur väljer att lämna återbud till Europacuptävlingen i Istanbul den 21 juni.

Foto: Foto: HASSE SJÖGREN
tvingas vila Sanna Kallurs skadeproblem vill inte försvinna.

Orsaken är problem med höger ben som hon hade under Golden league-tävlingen i Oslo förra helgen då hon slutade trea på måttliga 12,71.

– Efter en noggrann undersökning och magnetröntgen hos ortoped Leif Swärd i Göteborg i måndags har jag dock fått positiva besked. Smärtan kommer från en tidigare läkt ytlig stressfraktur, säger Susanna Kallur i ett pressmeddelande.

Deltagandet i OS ska dock inte vara i fara. Efter undersökning har beslut tagits om en kortare tids vila och Kallur beräknas vara tillbaka för fullt till Golden League-tävlingen i Rom den 13 juli.
– Hon får vila från maxbelastning och köra alternativ träning för att få bort smärtan, säger landslagsläkaren Sverker Nilsson.

Kallur har även haft problem med en lårmuskelsträckning som som hon fick under inomhus-VM i Valencia i mars. Hon gjorde en stark comeback i Golden League-tävlingen i Berlin för två veckor sedan med en andraplats på 12,54.

OS i Peking avgörs 8-24 augusti.

TT/Sportbladet.se