Holm över 2,30

”Stort fall framåt”

Foto: Bildbyrån
”Stort fall framåt” Stefan Holm närmar sig OS-formen. Förra veckan klarade han ”bara” 2,25, nu klarade han fem centimeter högre.
SPORTBLADET

Stefan Holm seglade över 2,30 i sin andra tävling för säsongen.

Ett klart lyft jämfört med premiären i Istanbul förra helgen och för Holm måttliga 2,25.

– Det var ett stort fall framåt, inte bara resultatmässigt utan även hela agerandet under tävlingen. Bättre fokus på min egen hoppning och betydligt tryggare i hela tävlingssituationen.

Ingen hoppade högre än 2,30 i tyska Eberstadt i går, men Holm blev trots det ”bara” femma i tävlingen.

Han hade ett bra försök på 2,33, men det blev för högt den här gången.

– Första var bra och kunde ha gått vägen med lite tur. Andra och tredje var bättre vad gäller ansatslöpningen, men jag missade totalt i upphoppet i stället.

Osäker vid höga höjder

Hur kändes hälsenan?

– Lite stelt till att börja med, men ju mer jag hoppade och ju mer jag vågade desto bättre kändes det. Det stora problemet är fortfarande min egen osäkerhet kring min hoppning och ovanan vid höga höjder. Senan glömmer man bort rätt fort i stridens hetta.

Hur viktigt var det rent mentalt att ta 2,30?

– Alltid skönt att ha det med sig, är ju inte så många som gjort högre än så i sommar så det var ju ett rätt rejält kliv uppåt på årsbästalistan. Dessutom blir det väl lite lugnare från media också ...

”Brådskar inte”

Vad vill du hoppa innan det är dags för OS, eller räcker det med att du känner dig stabil på 2,30?

– Jag vill ju gärna få till något bra resultat kring 2,35 men det brådskar inte, det får gärna komma på DN-galan eller SM. Innan dess är det hoppkänslan och stabiliteten som är det viktigaste och blir det riktigt högt någonstans på vägen så inte mig emot, säger Holm.