Ryggproblem störde Holm

”Just nu vill jag bara komma hem”

Foto: Scanpix
SPORTBLADET

Stefan Holm lyfte aldrig under Lausannes super-GP.

Ryggont irriterade den svenske stjärnan som slutade femma i höjdtävlingen på 2,29.

– Jag känner mig stel, säger Holm till TT.

Stefan Holm fortsätter leta höjder efter fjärdeplatsen i OS i Peking. På tisdagen nådde han inga högre. Ryggproblem satte stopp för det.

– Jag har varit stel ett tag i baksidan av låren, och kanske är det just det som gjort att jag fått känning i ryggen, säger Holm som tog 2,29 i första försöket men sedan rev ut sig på 2,32.

– Jag fick behandling i söndags och ska hem och få det nu igen. Jag är van att hoppa och ha ont så det här är inget jag är orolig för, säger Holm, som reser till Slovakien och Rovereto på söndag för att hitta formen till den tilltänkta stora avskedstillställningen, GP-finalen i Stuttgart den 13 september.

En sliten Linus Thörnblad, som besegrade Holm i Finnkampen, slutade delad sjua efter att ha stannat på 2,26.

– Just nu vill jag bara komma hem. Jag hade några sömnlösa nätter innan jag kom hit och nu vill jag hem till Sverige igen. Jag hoppar över Slovakien och de åtta-nio dagarna jag får innan Stuttgart ska jag umgås med mina vänner. De blir all ledighet jag får den här sommaren, säger Thörnblad till TT.

Vann tävlingen gjorde ryske OS-mästaren Andrej Silnov, som hoppade 2,35 och sedan begärde upp ribban på 2,41.

– Han ser bra ut, men inte lika övertygande som i Peking, säger Stefan Holm.

Förutom höjdtävlingen bjöd Lausannes super-GP, ur svenskt intresse, även på det här:

Carolina Klüft låg hemma med snuva, men portugisiskan Naide Gomes – som snuvades på OS-finalen – fick revansch i längdhoppstävlingen. Men segerhoppet på 6,77 var inte alltför imponerande.

Robert Kronberg, som inte fick någon biljett till Peking-OS, noterade en av sina snabbaste tider i år i B-finalen på 110 meter häck. Klockan stannade på 13,57 – samma tid som i Finnkampen i helgen och fyra hundradelar långsammare än loppet i schweiziska Luzern den 16 juli. Vann på tisdagen gjorde amerikanen David Oliver på 13,02 sedan landsmannen och OS-guldmedaljören Dayron Robles slagit i den sista häcken.

Amerikanska världsettan Lolo Jones hade en nästan lika tung kväll som i OS, då hon slog i sista häcken och föll till en sjundeplats, på 100 meter häck. I ett lopp utan skadade Susanna Kallur slutade Jones fyra i Lausanne. Tiden blev svaga 12,86. Delloreen Ennis-London, Jamaica, vann på 12,60.