Ingen favorit i repris för Powell

Ny topptid, men inget rekord i Rieti

SPORTBLADET

Han slog till med 9,77 redan i försöket.

Men nej, Asafa Powell lyckades inte slå Usain Bolts världsrekord i finalen.

Powell vann GP-tävlingen i Rieti på tiden 9,82.

Foto: Hamish Blair
Asafa Powell.

Jamaicanen Asafa Powell trivs i italienska Rieti. Det var här som han ifjol satte nytt världsrekord (9,74) redan i försöket.

I år visade han att något stort var på gång när han i försöket slog till med 9,77 – en tid bara åtta hundradelar från Usain Bolts gällande världsrekord. Men i finalen tog det stopp.

Tvåan långt efter

Powell inledde med en tjuvstart – och när loppet väl kom igång sprang han ”bara” på tiden 9,82. En tid som för inte så länge sedan var en kanontid, men som numera är vardagsmat för världens snabbaste sprinters.

Powell vann loppet på 9,82 – 16 hundradelar före landsmannen Michael Frater och 28 hundradelar före trean Ronald Pognon, Frankrike.

Wissman trea

OS-kungen Usain Bolt avslutade sin säsong i fredags då han vann Golden League-galan i Bryssel på tiden 9,77, sex hundradelar före Powell.

Johan Wissman slutade trea på 400 m. Resultatet gör att det troligen blir svårt för svensken att nå kommande helgs GP-final i Stuttgart. Den blonde svensken sprang i mål på tiden 45,62. Gary Kikaya, Kongo, vann på 45,10. 42 hundradelar före tvåan Martyn Rooney, Storbritannien.

ARTIKELN HANDLAR OM