”En hyfsad avslutning på säsongen”

Thörnblad avslutade året som trea

SPORTBLADET

Linus Thörnblad misslyckades i OS-kvalet och fick inte ens hoppa finalen. På lördagen var höjdhopparen tillbaka i Kina och slutade på tredje plats i GP-tävlingen i Shanghai.

I fjol vann Thörnblad tävlingen i Shanghai på 2,31. Höjden blev segerresultatet även i år men ryssen Andrej Teresjin fick stå högst upp på pallen. Tvåa kom amerikanen Jesse Williams med 2,28. Även svensken flög över 2,28 men hade en rivning från första försöket med sig.

– En hyfsad avslutning på säsongen. Jag hoppade ganska bra, var högt över på 2,28 och hade ett par bra försök på 2,31, säger Thörnblad till TT.

Thörnblad har hoppat 2,27 i snitt på de fyra tävlingarna efter OS. Han känner att han lärde sig något av misslyckandet i Peking, vill inte prata om revansch men är nöjd med sin säsongsavslutning.

Skåningen hade planerat att hoppa även i Japan på tisdag men känner sig sliten och väljer att åka hem till Sverige.

– Det känns bra att få en positiv känsla när man går på semester, det fick jag här. Nu kan jag inte bara tänka på pengar utan det är viktigare för mig att inte riskera att bli skadad och vara hel inför nästa säsong.

Thörnblad skadade ljumsken under inomhus-SM i februari och fick inleda utomhussäsongen skadad. Han tror att hade han inte varit skadad i våras så hade han i snitt legat en höjd högre – kring 2,30 – under sommaren.

Det snittet får komma nästa år, som blir en säsong utan Stefan Holm.

– Det är både på gott och ont att han inte finns med. Tråkigt naturligtvis att inte ha honom att tävla mot men jag tror att en mental spärr kan släppa för egen del när jag vet att det tuffa motståndet saknas.

Även Robert Kronberg tävlade i Shanghai. Han slutade femma på 110 m häck med tiden 13,62. Amerikanen David Oliver vann på 13,25.

ARTIKELN HANDLAR OM