Klüft blev förföljd av supporter

”Den här människan vet inte riktigt var gränsen går”

1 av 3 | Foto: FOTO: JIMMY WIXTRÖM
Vill vara ifred Carolina Klüft besväras av människor som är närgångna vid hennes hus i Karlskrona.
SPORTBLADET

Kränkt privatliv – och en supporter som plötsligt kom alldeles för nära.

I nya numret av Sportmagasinet berättar Carolina Klüft öppet om kändisskapets mörka sidor.

– Respekten för en annan människas privatliv borde vara starkare.

Hon gick från bäst i världens i sjukamp till en gröngöling i tresteg och längdhopp. Carolina Klüft, 25, offrade medaljerna – men behöll ändå stjärnstatusen.

I nya numret av Sportmagasinet, som finns i handeln på tisdag, berättar hon i en stor intervju om hur hennes nybyggda villa förvandlades till en turistattraktion, om hur privatlivet kan kränkas och om supportern som kommit för nära.

Nybyggd villa

Så här säger hon om när människor plötsligt började strömma förbi hennes och maken Patrik Klüfts nybyggda villa norr om Karlskrona.

– Ute på stan får jag räkna med att folk kommer fram, speciellt på krogen när folk är berusade, men då är det mitt eget val att vara där och jag får räkna med det.

– Men hemma i mitt hus, där kör folk förbi trots att vi bor på enskild väg. Det är riktigt jobbigt. Där måste­ jag få vara privat och få andrum, och kunna stänga dörren och kunna ladda energi för att vara positiv när jag är ute.

Alldeles för nära

I Sportmagasinet avslöjar Klüft också att det finns en människa som kommit henne alldeles för nära. Kontakten har tagits via brev.

– Det har varit lite över gränsen, så man får säga till den personen att sluta. Och sen har det ändå blivit värre?... Men av respekt för den personen vill jag inte säga mer.

– Den här människan är säkert bara ett hängivet fan som inte riktigt vet vart gränsen går. Men det är mellan den här personen och mig, säger en sammanbiten Klüft.

”Är ovanligt”

Hon vet fortfarande inte om hon slipper de märkliga breven.

– Jag har tagit tag i det och pratat med personen och talat om hur läget är. Sen får vi se om det respekteras. Men sånt här är ovanligt.

FAKTA

Fler som har blivit förföljda

Susanna Kallur

Friidrott.

Förföljdes för två år sedan av en 26-årig fransman, som tog sig till Falun enbart för att få träffa henne. Mannen anhölls senare, misstänkt för misshandel och olaga hot.

– Han slogs med vaktmästaren på idrottsanläggningen för att ta sig fram, sa Karl-Ove Westman på polisen i Falun till Sportbladet.

Annika Sörenstam

Golf

Förföljdes av en man under en tävling. Mannen skuggade hela tiden Sörenstam, som hade tre livvakter.

Lotta Neumann

Golf

Hennes familj blev under flera år trakasserad av en man som påstod att han älskade henne.

Monica Seles

Tennis

Knivhöggs 1993 i ryggen av tysken Günther Parche som var besatt av Steffi Graf. Anledningen: han ville att Graf skulle bli världsetta igen.

Martina Hingis

Tennis

Dubravko Rajcevic, 46, fälldes för att 2001 ha förföljt Hingis i Florida.