Stefan Holm byter höjd mot högskola

OS-mästaren blir kommunikatör: ”Van att resa runt”

SPORTBLADET

Stefan Holm tar steget från höjdhopp till högskolevärlden. I januari tillträder han en tjänst som kommunikatör vid Karlstads universitet.

– Allt är nytt. Jag har mycket att lära, säger Holm till TT.

Foto: Jimmy Wixtröm
Stefan Holm.

Stefan Holm avslutade sin karriär som aktiv höjdhoppare under hösten. Parallellt med den har han hunnit läsa in 160 högskolepoäng i statistik, informatik och nationalekonomi. Nu får han se universitetet ur en annan synvinkel. Holm blir placerad på avdelningen för kommunikation och samverkan.

– Det är en halvtidstjänst, men Stefan får disponera sin tid ganska fritt, säger hans blivande avdelningschef Rolf Alsing till TT.

”Stärka vår idrottsprofil”

Holm ska främst företräda Karlstads universitet i kontakter utåt, till exempel med företag och allmänhet.

– Han kommer att bidra till att stärka vår idrottsprofil. Vi satsar bland annat på en utbildning för coacher och tränare på elitnivå, säger Rolf Alsing.

Dessutom hoppas universitetsledningen att Stefan Holms namn ska hjälpa skolan att locka till sig nya studenter, i konkurrens med andra lärosäten.

– Jag är ganska van att resa runt och prata och ”promota” mig själv. Så jag kan väl försöka göra det för Karlstads kommun och universitet också, säger Stefan Holm.

”Har fått förfrågningar”

Men han erkänner raskt att det finns mycket han behöver förkovra sig i för att klara sitt nya jobb.

– Allting egentligen, säger Holm med ett skratt.

– Till att börja med får jag lära mig hur saker fungerar på universitetet.

Vad Holm ska ägna den andra halvan av sitt yrkesliv åt är inte klart. Flera tv-kanaler har hört av sig om att få honom som expertkommentator.

– Det är en sak jag kan tänka mig. Jag har också fått en del förfrågningar om att hålla föreläsningar. Vi får se vad det blir, säger Stefan Holm, snart högskoleanställd.

Micke Larsson/TT