Klüft skadad – kan missa VM

Missar galan i Globen: "Det krampade i baksidan av låret”

Foto: Maja Suslin / SCANPIX
SPORTBLADET

Känningar i baksida lår tvingade Carolina Klüft att avstå Globengalan.

Nu missar hon förmodligen inomhus-VM.

– Det känns inte bra, det gör ont. Något är fel, säger hon med tårar i ögonen.

Inför VM i Valencia 7-9 mars skulle Carolina Klüft tävla i GE-galan i Globen under torsdagen och sedan under SM i Malmö i helgen. Hon ville förmodligen känna att den form som ännu inte infunnit sig är på väg. I sin bästa mångkampsgren, längdhoppet, är hon i år 35:a på världsrankingen med 6,46 som längsta hopp.

”Det kommer inte gå”

Men galan i Globen hann inte ens börja förrän Carolina Klüft tvingades kasta in handduken. Med en halvtimme kvar till start meddelade hon att hon avstår både 60 meter häck och längdhopp.

Med gråten i halsen och tårar rinnande längs kinderna mötte hon den samlade pressen.

– Det blir inget SM i helgen. VM, det får vi se, säger hon.

– Jag har varit sliten efter England, men har kunnat träna. Men efter uppvärmningen i kväll började jag känna lite. Sedan skulle jag försöka på häckarna, men det gjorde för ont. Jag kände direkt, det här kommer inte att gå, jag kommer gå fullständigt sönder om jag springer, fortsätter Kluft som ska magnetröntgas i morgon.

– För att se om något har gått sönder... Jag vet inte om det är kramp eller en lätt bristning. Det får magnetkameran visa i morgon.

Har du känt något liknande tidigare?

– Nej. Visst, jag har varit stel och haft bristning i baksidan, men inte så många gånger att jag kan avgöra hur allvarligt det är. Men det känns inte bra, det gör ont. Något är fel.

Landslagsläkaren Sverker Nilsson låter inte speciellt hoppfull:

– Min preliminära bedömning är att det rör sig om en liten blödning i låret – det innebär att hon får ställa in resten av inomhussäsongen. Då måste hon vila i tre-fyra veckor, säger landslagsläkaren Sverker Nilsson till TT.