”Det hörs ju på namnet – h ö j d-hopp...”

Efter Holms kaxiga t-shirthälsning – här är Sjöbergs nya smocka

Foto: THOMAS JOHANSSON, LASSE ALLARD
SPORTBLADET

Pajkastningen mellan Patrik Sjöberg och Stefan Holm fortsätter.

Dagen efter Holms kaxiga t-shirthälsning sågas utspelet av Sjöberg – som dessutom direkt går på ny verbal knock.

Den förre världsrekordhållaren menar att vanligt folk förstår vem som är bäst...

– De har ju gått i skolan själva så de förstår ju att 2,42 är bättre än 2,36. Det hörs ju på namnet: h ö j d-hopp. Annars hade det ju hetat något annat, säger han till Svenska Dagbladet.

För 119:e gången i karriären seglade Stefan Holm över 2,30 och raderade ut Patrik Sjöbergs tidigare ”svenska rekord” på 118 tävlingar över just 2,30-gränsen.

Då kunde Holm, som gång på gång under karriären ansers sig ha attackerats av Sjöberg, hålla sig från att skicka en syrlig passning till sin föregångare.

– Precis som de fem myrorna en gång var fler än de fyra elefanterna. Lite kul ska jag ju få ha, det är inte bara han som ska få provocera, sa Holm till sportbladet.se efter Globen-galan i går.

”Var han som drog igång allt”

Forshagas export till den stora friidrottsvärlden ville sen lägga ned stridsyxan, men var själv inne på att Sjöberg nog skulle fortsätta med sina småpsykningar.

– Det var ju han själv som drog igång allt en gång i tiden genom att säga att jag inte skulle tro att jag var något bara för att jag hoppat 2,30 en gång – nu har jag gjort det fler gånger än vad han har gjort.

Holm fick rätt snabbare än vad han trott.

I Svenska Dagbladet svingar Sjöberg vidare – och reagerar spontant när han får höra talas om hälsningen på Holms t-shirt.

– Men det låter ju pajasaktigt. Jag hade förstått det om vi hade hoppat samtidigt, då hade vi ju kunnat trigga upp stämningen inför tävlingar och dragit upp prispengar.

Sjöberg förvånad

Sjöberg verkar förvånad över att Holm tagit provokationerna under åren så hårt.

– Jag ansågs ju vara arrogant på min tid, men på senare dagar har jag blivit stoppad på gatan. Många har haft negativa tankar om Stefan. De har ju gått i skolan själva så de förstår ju att 2,42 är bättre än 2,36 (Holms utepers, han har hoppat 2,40 inne).

– Det hörs ju på namnet: h ö j d-hopp. Annars hade det ju hetat något annat, säger Sjöberg till Svenska Dagbladet.

Fortsättning följer...eller?