Klüft missar VM

SPORTBLADET

Carolina Klüft, 25, missar VM.

Det tunga beskedet bekräftades efter en magnetkameraundersökning i Stockholm i dag.

– Carolina är förstås jätteledsen över det här. VM var ett stort mål, säger landslagsläkaren Sverker Nilsson till sportbladet.se

Det tunga beskedet kom idag vid lunchtid efter en magnetkameraundersökning på St Görans sjukhus i Stockholm.

– Carolina har en blödning, en gånger sex centimeter som sitter i baksidan i det högra låret. Där senan och muskeln möts. Man kan egentligen inte se skadan, men eftersom att det är en blödning så kan man konstatera att det är fibrer som har gått, säger Sverker Nilsson till sportbladet.se.

Svart på vitt

Bilderna ger svart på vitt att inomhussäsongen är över och att Klüft missar VM i Valencia.

– Det här betyder att hon fullt ut kan koncentrera sig på OS i sommar. Det lilla positiva är väl att hon får längre tid på sig i planeringen inför det mästerskapet.

Så, OS är inte hotat enligt din bedömning?

– Nej, det är inga problem alls. Det går inte att säga att läkningen och rehabiliteringen av en sån här skada tar två eller fyra veckor, man får helt enkelt öka belastningen i takt med att man ser hur läkningen går framåt.

Klüft fick en krampkänning redan under uppvärmningen under GE-galan i Globen i går och Carro lämnade galan i tårar.

– Jag värmde upp inför häckloppet, men redan på andra häcken stramade det till och jag fick ont. Det var bara att ställa in. Det kändes så bra allting och det skulle bli så kul att gå in och få tävla på hemmaplan här i Globen. Nu blir det inget SM heller och jag vet inte alls hur det blir med VM, sa Klüft till sportbladet.se i går kväll.

”Halvt om halvt inställd”

För förbundskapten Thomas Engdahl var beskedet väntat – men ändå tungt.

– Efter gårdagen var jag halvt om halvt inställd på att det kunde bli så här. Tyvärr var det ganska väntat, säger han till sportbladet.se.

Får skadan några konsekvenser för sommarsäsongen, tror du?

– Nej, det är en väldigt liten skada vad jag förstår. Det ska inte vara någon fara för sommaren eller OS.