”Intensivare dopning på Sjöbergs tid”

SPORTBLADET

Patrik Sjöberg och Stefan Holm har båda vunnit VM i höjdhopp.

De är minst lika duktiga på att kasta skit – på varandra.

Efter förra veckans ordkrig under GE-galan kommer nu nästa kontroversiella utspel.

– Anledningen att vi hoppar lägre än på Sjöbergs och Sotomayors tid är samma som att de stöter kortare kula. Det var ett intensivare dopningsarbete då, säger Holm i kvällens ”Rakt på med KG Bergström” i SVT.

Stefan Holm.

När Stefan Holm växte upp som liten grabb hade han Patrik Sjöberg som idol.

Med det var då.

Under den senaste tiden har våra två största höjdhoppare genom tiderna mest ägnat sig åt att kasta skit på varandra och ordkriget har blossat upp ordentligt och intensifierats de senaste dagarna.

Under GE-galan i Globen i förra veckan floppade Holm över 2,30 för 119:e gången och drog direkt på sig en t-shirt med det syrliga budskapet: ”119 Holm är fler än 118 Sjöberg”.

Fortsatte i ”Sportklubben”

Sjöberg svarade direkt:

– 2,42 är bättre än 2,36. Det hörs ju på namnet: h ö j d-hopp. Annars hade det ju hetat något annat.

Sent igår fortsatte bråket – i debattprogrammet ”Sportklubben” i TV4 Sport.

– Om man tycker om att provocera, så förstår jag inte att man blir provocerad av en t-shirt. Jag tycker inte att man ska gå till personangrepp, sa en märkbart irriterad Stefan Holm angående de uttalanden Sjöberg gjort om att Holm mobbats som yngre.

– Om du ska prata personangrepp kan du väl rannsaka dig själv och dina krönikor du skriver. Det här är sagt med glimten i ögat. Holm är lite för känslig, kontrade Sjöberg.

– Jag är inte känslig. Jag har tigit väldigt länge om vad Patrik sagt om mig. Jag har försökt hoppa högre och högre för att få tyst på honom, sa Holm.

”Statsstyrd dopning”

I kvällens ”Rakt på med KG Bergström” i SVT kommer nästa replik när Holm ger sin syn på varför han och hans konkurrenter inte når upp till de höjder som Patrik Sjöberg gjorde under sin tid som aktiv under 80- och 90-talet.

– Anledningen att vi hoppar lägre än på Sjöbergs och Sotomayors tid är samma som att de stöter kortare kula. Det var ett intensivare dopningsarbete då, säger Holm som samtidigt passar på att förtydliga att han inte tror att Sjöberg dopat sig.

– Framför allt i gamla Östeuropa där det förekom statsstyrd dopning. Men jag vill verkligen poängtera att jag inte tror att Patrik Sjöberg var dopad.

To be continued...