Holm vägrar förlora

Men svensken vill ha mer: ”Helt nöjd är jag ändå inte”

SPORTBLADET

Stefan Holm vägrar att förlora.

På onsdagen vann han höjdhoppsgalan i Weinheim med ett hopp över 2,33.

Linus Thörnblad var trea på 2,30.

Foto: Emil Malmborg

Holm tog 2,33 i första försöket och tvingade därmed den dittills ledande ryssen Ivan Uchov att spara sina två återstående hopp till 2,36. På den höjden rev både Holm och ryssen ut sig.

– Då var jag helt färdig i benen, säger Holm till TT.

Efter urladdningar i både Stockholm och Malmö under förra veckan fanns inte så mycket kraft kvar i benen hos den svenske olympiamästaren.

– Hallen här i Weinheim hade också ett väldigt mjukt gymnastiksalsgolv. Det var en stor omställning från de fasta banorna i Malmö, förklarar Holm.

Ovant underlag

Det ovana underlaget gjorde att Holm rev direkt på ingångshöjden 2,20 och tog 2,30 först i sitt sista försök. Linus Thörnblad hade en ännu mer rivningsrik väg till tredjeplatsen. Han tog 2,24, 2,27 och 2,30 i det tredje och sista försöket. Thörnblad har som bäst hoppat 2,35 i vinter, när han var tvåa bakom Holm på inne-SM i Malmö i söndags.

Stefan Holm höjde sitt årsbästa till 2,37 under inne-SM och har hoppat lysande under hela inomhussäsongen. I och med segern i Weinheim har han vunnit sju tävlingar och varit tvåa i en. Resultatraden i vinter är imponerande: 2,30 – 2,33 – 2,35 – 2,34 – 2,31 – 2,33 – 2,37 – 2,33.

Vlasic i storform

Självförtroendet är gott inför avresan till inomhus-VM, som avgörs i Valencia 7-9 mars.

– Det är ju i alla fall ett hyggligt facit...men helt nöjd är jag ändå inte.

Det är Holm först när han vunnit alla tävlingar.

I damtävlingen i Weinheim gjorde Blanka Vlasic comeback och vann på världshöjden 2,05. Hon blir nu minst lika stor favorit som Holm till VM-guldet i Valencia.

Lars Markusson/TT