Säsongen över för Christian Olsson

Beslutet är enligt agenten Daniell Wessfeldt en ren försiktighetsåtgärd

SPORTBLADET

Efter de relativt korta hoppen i Finnkampen väljer Christian Olsson nu att avsluta säsongen. Svensken kommer inte att tävla som planerat i helgen och står även över GP-finalen.

– Efter noga övervägande har han beslutat att det inte blir mer i år, säger Olssons manager Daniel Wessfeldt till Sportbladet.

Foto: stefan jerrevång
Christian Olsson bar fanan under OS-invigningen.

Det blev ”bara” 16,61 i Finnkampen för Christian Olsson som efter tävlingen klagade på smärtor i ryggen. Nu väljer stjärnan att stryka sig från helgens GP-tävling i italienska Rieti.

– Efter noga övervägande har han tagit beslutet att det inte blir mer i år. Han tar en paus nu för att sedan inleda normal grundträning för första gången på två år, utan skador eller att vara nyopererad. Nu siktar han på att göra en bra inomhussäsong där VM i Qatar är huvudmålet, säger Daniel Wessfeldt.

Det blir därmed inte heller någon medverkan i Grand Prix-finalen för trestegsstjärnan.

– Det var tänkt att han skulle köra Rieti och sedan hoppas på ett wild card till GP-finalen. Men han hade velat hoppa bättre i Göteborg då och känner nu att han inte vill pressa sig. Det blir lite för mycket tävlingar då. Nu har han fått visa att han kan hoppa långt men att sedan tävla varannan vecka i det sällskapet blir lite för bra. Den risken vill han inte ta.

Beslutet är enligt Wessfeldt en ren försiktighetsåtgärd och har inget direkt samband med Olssons ryggsmärtor.

– Rent medicinskt så är han friskförklarad. Han har inte samma hoppstyrka men ryggbesvären är bara en sättning och kommer att försvinna.