Stefan Holm blev av med körkortet

Körde 125 kilometer i timmen på 90-väg

SPORTBLADET

Stefan Holm var på väg hem från inspelningen av Mästarnas Mästare när han plötsligt blev en förlorare.

Det förra höjdarhopparesset klockades av polis i 125 kilometer i timmen på 90-väg och torskade körkortet.

– Det var jävligt klantigt, säger Holm till vf.se.

Foto: FOTO: MATS WENNERHOLM
Stefan Holm.

Stefan Holm hade varit på Malta i två veckor för inspelningarna av SVT:s storsatning Mästarnas Mästare när han skulle ta hyrbilen hem till Karlstad från Arlanda.

Men längtan efter familjen blev för stor och högerdojan blev för tung och plötsligt var han uppe i 125 kilometer i timmen på 90-väg.

”Jag får skylla mig själv”

Då susade han förbi en polis i höjd med Örebro som mätte hastigheten och lika snabbt lade vantarna på Holms körkort.

– Jag trodde att det var en 110 väg. Det är i och för sig ingen ursäkt eftersom jag körde i 125. Det var tvåfilig motorväg, sent på kvällen och lite trafik, säger Holm till vf.se, och medger att han satt sig själv i klistret.

Holm är nämligen en flitig bilbrukare.

– Jag jobbar på universitet och brukar ta bilen dit, och sedan har jag ju en del andra uppdrag lite här och var. Det blir till att ta hjälp av kompisar, föräldrar och stadsbussen för att klara det här. Jag får så klart skylla mig själv, säger han.

Får även böta

Praxis för överträdelsen innebär två månader utan körkort, men hur länge Holm får klara sig utan bilen är upp till länsstyrelsen.

– Finns det särskilda skäl kan det sänkas till en månad. Vi har delgett Stefan Holm möjlighet att yttra sig, säger handläggaren Ann-Louise Ericsson.

Han får även böta 3 600 kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM