– Fullt möjligt att försvara mitt OS-guld

Skadedrabbade Christian Olsson hoppfull inför OS

Christian Olsson är hoppfull inför OS.
SPORTBLADET

Senaste tävlingen gjorde han 17 juli förra året.

Men med bara tre månader kvar till OS-finalen är Christian Olsson, 28, hoppfull.

– Om allt går vägen är det fullt möjligt att försvara mitt olympiska guld, säger han.

Herrarnas tresteg i OS avgörs den 21 augusti. Men Christian Olssons väg dit har knappast varit spikrak.

– Det är sant, jag var allvarligt skadad på grund av min fot. Men nu är jag nästan tillbaka till ett hundra procent, säger han till internationella friidrottsförbundets hemsida.

”Kommer att vara i bra form”

Senaste tävlingen var Golden League i Rom den 13 juli. Comebacken är planerad till Europacupen i Istanbul under midsommarhelgen.

– Jag har precis återvänt från träningslägret i Kroatien. Jag kan i det närmaste träna normalt, men jag är fortfarande försiktig. Men jag tror att jag kommer att vara i bra form, säger Olsson som är hoppfull trots allt skadeelände.

– Om allt går vägen är det fullt möjligt att försvara mitt olympiska guld. Visst, min säsongsstart blir sen, men det ska inte vara något problem. Men jag kommer bara att satsa på tresteg eftersom det är ganska krävande. Tills vidare ger jag upp höjdhoppet.

Tackar Tregaro

Så sent som i slutet av januari var det nära att en av svensk friidrotts bästa herrar genom tiderna gav upp för gott. Han gjorde ett pass för mycket under träningslägret i Sydafrika och fick en ny blödning i muskeln på vänster lårs baksida. Samma muskel som stoppade honom från VM i Osaka.

– Vad som fortfarande motiverar mig? Jag vill en gång nå över 18 meter, säger Olsson som innehar det svenska rekordet med 17,79 meter (satt under OS i Aten 2004).

– Till världsrekordet (18,29 meter) är det fortfarande lite för långt, men det förblir ett mål för mig och min tränare Yannick Tregaro. Vi har samarbetat väldigt länge nu och jag tror att vi kan komma ännu längre. Jag är rätt säker på att ingen annan coach hade kunnat ta mig dit jag är i dag.

ARTIKELN HANDLAR OM