Klüft skadad – igen

Avbröt uppvärmningen inför Diamond League i New York

SPORTBLADET

NEW YORK. Nä, det gick inte.

Carolina Klüft avbröt sitt första hopp vid Grand Prix-galan i New York idag – och haltade sedan direkt till sjukvårdstältet.

– Jag var stel, fick lite kramp och ville inte ta några risker. Men det känns inte som att nånting gått sönder, säger hon.

Foto: JIMMY WIXTRÖM
Carolina Klüft.

Hon fick resa långt för just ingenting, Carolina Klüft.

Hon hann inte göra ett enda hopp i den fuktiga lördagsvärmen på Icahn-stadion på Randall Island utanför. Redan vid ansatsen till första försöket kände hon att något var fel i höger vad – och haltade raka vägen till sjukvårdstältet.

– Det är inget jätteallvarligt, jag har inte gått sönder igen. I så fall hade jag legat i nåt hörn och gråtit nu, säger ”Carro” när hon efter tio minuters massage möter det svenska mediauppbådet.

– Jag var lite stel, det kände jag redan under uppvärmningen. När jag sedan tog sats kände jag att det gjorde ont och eftersom jag nu varit skadad så länge ville jag absolut inte ta några risker.

Med andra ord:

Om mer stått på spel – till exempel en OS-start – hade hon kunnat hoppa.

– Ja, så sent som för ett år sedan hade jag förmodligen bara kört, alldeles oavsett. Men jag tänkte att jag för en gångs skull inte ska vara så dum nu, he he.

Särskilt deprimerad är ex-mästarinnan som framgår inte.

– Ah, det är klart det är trist när man inte kan genomföra en tävling. man vill ju vara med. Men jag har i alla fall fått se New York, säger hon.