Tornéus ska slå rekordet

Längdhopparen glödhet inför helgens lag-EM

SPORTBLADET

Efter sitt superhopp på 8.10 meter – i stark motvind – är Michel Tornéus glödhet inför lag-EM i helgen.

Nu väntar alla på att Mattias Sunneborns svenska rekord ska ryka.­

– Någon gång kommer jag slå rekordet, säger Tornéus.

Lag-EM pågår lördag till söndag. Ur en svensk synvinkel är länghopparen Michel Tornéus en av de friidrottarna med den just nu hetaste formen.

Hans superhopp i stark motvind förra veckan, som mätte 8.10 meter - bara en centimeter från hans personliga rekord - gör att frågan om när det svenska länghoppsrekordet kommer ryka är aktuell.

”Kan komma i år”

Men Tornéus själv tar rekordjakten med ro.

– Någon gång kommer jag ta det. Men när vet jag inte. Det kan komma i år, det kan komma nästa år. Helt ärligt så tänker jag inte så jäkla mycket på det även om det är ett klassiskt rekord som jag vill ta.

Vad är det i stället som sporrar dig just nu?

– Det är att etablera mina hopp kring åtta meter och bli stabil där.

8.10-hoppet förra veckan kallar han för sitt bästa hopp någonsin. Men frågan är hur mycket längre det hade kunnat bli om han haft medvind i ryggen istället.

– Det är svårt att säga. Det går inte spekulera men kanske att jag hade varit uppe och nosat på Sunneborn rekord om jag haft 2.0 i medvind istället, säger Tornéus.

Olsson är säker

Stefan Olsson, förbundskapten för det svenska friidrottslandslaget, är säker: Tornéus kommer inom en snar framtid slakta rekordet som har 14 år på nacken.

– Michel kommer definitivt ta rekordet och det kan redan ske i år om allt går vägen.

ARTIKELN HANDLAR OM