Många frågetecken kvar inför EM

SPORTBLADET

Stefan Olsson har satt upp fyra nya namn på listan över EM-resenärer.

Men friidrottens förbundskapten saknar fortfarande ett av de största – Carolina Klüft.

– Det är klart att tiden går ganska snabbt nu, säger Olsson.

Carolina Klüft hann bara göra 6,38 innan hon fick ett nytt skadebakslag. Det är knappt två decimeter för lite för att hon ska kunna få en EM-biljett i längdhopp redan nu.

Nu är hon visserligen i gång med träningen igen, men förbundskaptenen Stefan Olsson vill fortfarande ha klara besked för att det ska kunna bli en resa till Barcelona för den tidigare sjukampsstjärnan.

– Hon bör göra någon eller några tävlingar, inte minst för hennes egen skull för att visa att hon är på rätt nivå, säger Olsson.

Skulle Klüft missa kvalgränsen har förbundskaptenen visserligen chansen att nominera henne ändå, men det vill han i nuläget bara ogärna göra.

– 6,55 är det riktmärke som gäller, just nu i alla fall. Sen får vi se. Men jag är övertygad om att "Carro" inte vill åka till ett mästerskap utan att ha visat resultat.

Efter Sollentuna GP gav Stefan Olsson besked om att Rizak Dirshe, 1 500 meter, Mattias Jons, slägga, samt 5 000-meterslöparna Oskar Käck och Johan Wallerstein, får varsin biljett till Barcelona.

När det gäller stjärnorna återstår dock många frågetecken. Det gäller till exempel Magnus Arvidsson i spjut, Susanna Kallur på 100 meter häck och Johan Wissman på 400 meter. För att inte nämna Christian Olsson i tresteg.

– Än så länge kan vi tala om kvantitet. Men det är klart, det börjar bli dags att prata kvalitet också, medger Stefan Olsson.

TT