”Kan hoppa högre”

Emma Green slog till med nytt personligt rekord

Foto: SCANPIX
SPORTBLADET

Höjdhopperskan Emma Green, 25, visar gryende storform inför sommarens EM.

I kväll slog hon till med nytt personligt rekord, 1,98.

– Det känns gött att få drämma till det, säger hon.

GP-tävlingen i Sollentuna skulle egentligen tillhöra världsettan Chaunté Howard Lowe, som siktade på Kajsa Bergqvists banrekord på 2,04 från 2004.

Men Lowe – som hoppat 2,05 i år – klarade ”bara” 1,95 och i stället klev Emma Green fram och slog till med 1,98, en putsning med en centimeter av hennes tidigare pers från 2005.

”Har kapaciteten”

Svenskan – vars främsta merit är ett VM-brons från 2005 – gick in på 1,85 och var felfri fram till 1,92. Hon klarade 1,95 (säsongsbästa) i andra hoppet och klarade sedan 1,98 i sista försöket, med darr på ribban.

– Det känns skönt, jag är jätteglad. Det kändes bra i Budapest och jag har den här kapaciteten. Jag känner att jag kan hoppa högre, säger Green till TV4 Sport.

– Jag börjar hitta att jag kan driva på i ansatsen – och klara av det.

Vill högre än två meter

Green beordrade sedan upp ribban med ytterligare tre centimeter, för att göra sitt livs första försök på 2,01 i stället för att "bara" försöka passera drömgränsen 2,00.

– Ja, varför inte. Det är så mycket tjat om två meter, men jag ser inte min gräns där. Jag vill hoppa 2,01 också, säger Green, som hade två hyfsade försök på höjden men rev ut sig, till TT.

EM i Barcelona avgörs 27 juli-1 augusti.

ARTIKELN HANDLAR OM