Wissman tvekar om EM-distans

SPORTBLADET

Måttliga 20,97 på 200 meter räckte bara till en tredjeplats för Johan Wissman i Karlstad. Efteråt tvekade han om vilken distans det blir i EM.

– Vi får se vad som känns bäst, sade han.

Johan Wissman sprang avvaktande i Karlstad, tryckte aldrig gasen i botten.

– Första tävlingen efter en skada i en baksida vill man bara ha gjord. Nu fick jag i alla fall beskedet att jag kan springa, sade Wissman som var tre tiondelar över sitt årsbästa.

– Jag vågade inte "tagga på" och springa hänsynslöst som jag brukar. Det har varit mycket strul i år och nu åker jag till precamp och sedan får vi se om det blir 200 eller 400 meter i EM. Jag vet inte i nuläget, sade Wissman.

Linus Thörnblad blev tvåa i höjdtävlingen i Karlstad, han stannade på 2,25 som han tog i andra försöket. Jesse Williams, USA, vann på 2,28. Thörnblads sista försök på 2,28 var dock riktigt bra och ribban trillade inte ner förrän Thörnblad landat på mattan.

– Jag fokuserade på de höga höjderna innan jag hade kommit dit, det är en bra sak att ta med till EM. Jag var mycket nöjd med inhoppningen, det var den bästa i år. Men jag har tävlat tre gånger på en vecka i tre olika länder och det sliter en del på kroppen, sade Thörnblad.