Ulf Karlsson ber om ursäkt

Förre förbundskaptenen tar tillbaka sin kritik mot näthatarna

SPORTBLADET

Näthatet har spridit sig när det kommer till åsikter om Carolina Klüft.

Något som fick förre förbundskaptenen Ulf Karlsson att rasa, och han riktade stark kritik mot forumdeltagarna på sajten sportviminns.se.

Nu ber han om ursäkt.

– Vill börja med att be om ursäkt för mitt generella uttalande om att ALLA på detta forum är f.d. medikora löpare, skriver Karlsson i ett inlägg.

På måndagen skrev förre förbundskaptenen för friidrottslandslaget Ulf Karlsson ett långt inlägg på hemsidan sportviminns.se där han gick till attack mot de som kritiserat Carolina Klüft i forumet.

Han kallade dem bland annat för före detta mediokra löpare som bara var avundsjuka.

Karlsson skrev senare ett nytt inlägg i forumet där han tar tillbaka sin attack.

Alla har rätt till en åsikt

Efter att ha bett om ursäkt för att ha dragit alla över en kam och förklarat varför han blivit arg, avslutar han sitt inlägg.

– Jag lägger härmed detta ämne bakom mig och har naturligtvis full respekt för att andra inte tycker lika som jag.

FAKTA

Här är Ulf Karlssons ursäkt:

Hej igen alla LÖPARE!

Vill börja med att be om ursäkt för mitt generella uttalande om att ALLA på detta forum är f.d. medikora löpare. Jag brinner själv enormt för löpning och har själv prövat på tuff terränglöpning i den militära femkampen (8km på 25.56) och har dessutom tränat åtskilliga medel och långdistansare under mina 38 år som tränare så jag tror mig veta ganska bra vad det handlar om. Givetvis är jag också fullt införstådd i att löpning, rent generellt sett (oavsett distans) har flerfaldigt många fler utövare och därmed tuffare konkurrens än mångkamp och teknikgrenar. Detta faktum fråntar dock inte Carros särställning inom svensk friidrott (på damsidan) där hon år 2002 faktiskt var kvalificerad för nio (9!!) grenar i finnkampslaget.

Jag vill lägga diskussionen om hennes idrottsliga förmåga i relation till ex. andra och löpning helt åt sidan och be att få förklara varför jag - lite i affekt, skall medges - drog iväg mitt förra inlägg;

Jag hatar när människor strör utlåtande om andra utan att egentligen alls känna till sanningen. det är sådant som skapar och sprider rykten som, tyvärr i värsta fall, kan följa en människa livet igenom. Just när det gäller Carro kan jag bara återigen säga att de som känner henne alla kan omvittna vilken otroligt fin männsika det är. Och någon skrev att hon "klappar barn på huvudet" och gör andra behjärtansvärda insatser "NÄR TV KAMERORNA ÄR PÅ" och NÄR FOLK SER". Inget kan vara mer fel i just Carror fall. Hon uppvisar alltid, oavsett sammanhang och omständigheter en omtanke om andra som är fullständigt exeptionell. (Jag skulle kunna berätta otaliga episoder som omvittnar detta) Jag blev helt enkelt upprörd av det negativa som skrivs om en männsika som faktiskt är raka motsatsen till hur hon framställs i detta forum. När hon talar om sig själv i tredje person så menar hon att det är den "gamla carro" hon vill hitta tillbaka till. Hon hoppar längd i förhållande till hur TOTALT vältränad hon är och då är den "gamla" mångkampsträningen rätt väg tillbaka. Hon säger även själv att hon är en träningsprodukt.

Jag har totalt klart för mig det ursprungliga syftet och den chargong som från början var tongivande i detta forum men så länge det är öppet för alla så måste också åsikter få levereras om de går utanför det som kanske från början var tanken med forumet.

Jag lägger härmed detta ämne bakom mig och har naturligtvis full respekt för att andra inte tycker lika som jag.

Ha´det gött i sommarvärmen

Hälsar, Ulf Karlsson